Trhané vepřové maso z pomalého hrnce recept
Způsob pomalého vaření je šetrný k zachování živin v potravinách a má i své praktické stránky. Do pomalého hrnce stačí naskládat jednotlivé ingredience, přístroj zapnout a po pár hodinách se vrátit k hotovému pokrmu. Trhané vepřové maso se \"pomalí\" velmi snadno a naplnit ho lze například do hamburgerových bulek nebo ho zarolovat do tortill.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1,5 kg vepřové krkovice nebo plecka
- 1,5 lžíce javorového sirupu nebo 2 lžíce třtinového cukru
- 2 - 3 lžíce sladké papriky
- 1 lžička sušeného česneku
- ⅓ lžičky skořice
- 30 ml octa - vinný nebo jablečný
- 20 ml balzamikového octa (kdo nemá, přidá vinný nebo jablečný)
- 100 ml vody
- sůl
Způsob přípravy
Maso umyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na větší kusy. Na pánvi zahřejeme trochu oleje a maso zprudka opečeme, aby se zatáhlo. Kdo má hrnec s funkcí smažení, má vyhráno. Maso zvládne orestovat rovnout v něm a nemusí špinit další kus nádobí.
V míse smícháme všechno koření, sirup a vymícháme hustější pastu. Maso v pastě obalíme a důkladně ho osolíme. Do hrnce nalijeme vodu, ocet, přidáme maso a přístroj zapneme na stupeň číslo 1 - low a časovač nastavíme na 8 hodin.
Pokud se vám bude zdát, že je v hrnci i po polovině doby vaření stále příliš tekutiny, lze ji část odebrat naběračkou. Hotové maso natrháme pomocí dvou vidliček a servírujeme s pečivem, opečenou červenou cibulkou, červenými fazolkami a barbecue omáčkou.