Kuřecí stehenní řízky na zelenině recept
Kuřecí stehenní řízky na zelenině můžete podávat s jakoukoliv přílohou. Díky zeleninové omáčce se hodí knedlíky, brambory, rýže, těstoviny i noky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 kuřecí řízky
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 10 cherry rajčátek
- 1 lžíce hl. mouky
- 1/2 lžičky kari koření
- sůl
- mletý černý pepř
- zelená petrželka
- olivový olej
- voda nebo vývar
Způsob přípravy
Z kuřecích řízků odřízneme kůži a maso nakrájíme na menší kousky. Z paprik odstraníme semínka a nakrájíme je na proužky. Rajčata překrájíme na poloviny.
V kastrole na 2 lžících oleje krátce orestujeme nakrájené papriky, přidáme rajčata a 2 minuty vše podusíme. Pak přidáme kuřecí maso, špetku soli a pepře a kari koření. Promícháme a maso opečeme ze všech stran.
Nyní vše podlijeme vodou nebo vývarem, přidáme lžíci nasekané zelené petržele a dusíme pod pokličkou tak dlouho, až maso změkne. Během této doby podle potřeby podléváme .
Když je maso měkké, zahustíme omáčku moukou rozmíchanou ve studené vodě, podle potřeby jídlo ještě osolíme a opepříme a už jen krátce povaříme.