Jemná rajčatová omáčka k těstovinám recept
Jemná rajčatová omáčka k těstovinám se v naší kuchyni určitě uplatní. Vždyť kdo by neměl rád těstoviny. Stejně tak ji ale můžeme podávat k vařenému hovězímu masu a s houskovými knedlíky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 400 g naložených rajčat
- 50 ml suchého červeného vína
- 100 ml smetany
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- 50 ml rajského protlaku
- 1 lžíce nasekané zelené bazalky
- mořská sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
V hrnci zahřejeme olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí. Pak přidáme utřený česnek a nakrájená naložená rajčata i s nálevem. Vše krátce povaříme. .
Nyní přidáme rajčatový protlak, špetku soli a pepře, a vše znovu krátce povaříme. Nakonec přilijeme červené víno, povaříme ještě asi 6 minut a odstavíme z plotny. Do hotové omáčky již jen přidáme smetanu a jemně nasekanou bazalku. Promícháme a můžeme podávat.