Jemná rajčatová omáčka k těstovinám recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Jemná rajčatová omáčka k těstovinám se v naší kuchyni určitě uplatní. Vždyť kdo by neměl rád těstoviny. Stejně tak ji ale můžeme podávat k vařenému hovězímu masu a s houskovými knedlíky.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 400 g naložených rajčat
  • 50 ml suchého červeného vína
  • 100 ml smetany
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 50 ml rajského protlaku
  • 1 lžíce nasekané zelené bazalky
  • mořská sůl
  • mletý černý pepř


Způsob přípravy

V hrnci zahřejeme olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí. Pak přidáme utřený česnek a nakrájená naložená rajčata i s nálevem. Vše krátce povaříme. .

Nyní přidáme rajčatový protlak, špetku soli a pepře, a vše znovu krátce povaříme. Nakonec přilijeme červené víno, povaříme ještě asi 6 minut a odstavíme z plotny. Do hotové omáčky již jen přidáme smetanu a jemně nasekanou bazalku. Promícháme a můžeme podávat.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Jemná rajčatová omáčka k těstovinám recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu jemná rajčatová omáčka těstovinám .
Hledat podobné recepty na internetu jako Jemná rajčatová omáčka k těstovinám

Kde najít informace



×