Domácí hruškový pudink recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření15 minPočet porcí4 porce

Práškový pudink ze sáčku je sice jistota, ale ten doma připravený, má přidanou hodnotu navíc. Když je přebytek sezónního ovoce, lze ho využít i k přípravě tohoto lahodného dezertu. Tento recept na hruškový pudink se osvědčil už v dobách dávno minulých, ale chutná pořád dobře, zejména dětem.
(celý recept)

Práškový pudink ze sáčku je sice jistota, ale ten doma připravený, má přidanou hodnotu navíc. Když je přebytek sezónního ovoce, lze ho využít i k přípravě tohoto lahodného dezertu. Tento recept na hru...

Ingredience receptu

  • 4 středně velké hrušky
  • 20 g másla
  • 50 g třtinového cukru
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 1/3 lžičky mleté skořice
  • 8 lžic smetany ke šlehání
  • 3 vaječné žloutky


Způsob přípravy

Hrušky umyjeme, oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky. Nakrájené ovoce nasypeme do hrnce, společně s máslem, bílým vínem a necháme přibližně 10 minut vařit. Délka doby vaření záleží na tom, jak jsou hrušky měkké. Čím jsou tvrdší, tím se doba prodlužuje. Hodně měkkému ovoci postačí i jen 5 minut varu.

Uvařené hrušky spolu s tekutinou propasírujeme přes síto, přidáme cukr a dochutíme skořicí. Nakonec přilijeme smetanu a směs vrátíme do hrnce.

Z vajec oddělíme žloutky a přidáme je do hrnce. Za stálého míchání směs zahříváme tak dlouho, dokud nezhoustne. Hotový pudink plníme do misek a zdobíme čerstvým ovocem, piškoty i nastrouhanou čokoládou či kakaem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Domácí hruškový pudink recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Domácí hruškový pudink .
Nebo hledejte podobné podle části názvu domácí hruškový pudink .
Hledat podobné recepty na internetu jako Domácí hruškový pudink


×