Domácí hruškový pudink recept
Práškový pudink ze sáčku je sice jistota, ale ten doma připravený, má přidanou hodnotu navíc. Když je přebytek sezónního ovoce, lze ho využít i k přípravě tohoto lahodného dezertu. Tento recept na hruškový pudink se osvědčil už v dobách dávno minulých, ale chutná pořád dobře, zejména dětem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 středně velké hrušky
- 20 g másla
- 50 g třtinového cukru
- 200 ml suchého bílého vína
- 1/3 lžičky mleté skořice
- 8 lžic smetany ke šlehání
- 3 vaječné žloutky
Způsob přípravy
Hrušky umyjeme, oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky. Nakrájené ovoce nasypeme do hrnce, společně s máslem, bílým vínem a necháme přibližně 10 minut vařit. Délka doby vaření záleží na tom, jak jsou hrušky měkké. Čím jsou tvrdší, tím se doba prodlužuje. Hodně měkkému ovoci postačí i jen 5 minut varu.
Uvařené hrušky spolu s tekutinou propasírujeme přes síto, přidáme cukr a dochutíme skořicí. Nakonec přilijeme smetanu a směs vrátíme do hrnce.
Z vajec oddělíme žloutky a přidáme je do hrnce. Za stálého míchání směs zahříváme tak dlouho, dokud nezhoustne. Hotový pudink plníme do misek a zdobíme čerstvým ovocem, piškoty i nastrouhanou čokoládou či kakaem.