Sdílet:

Libečkové pesto recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření10 minPočet porcí4 porce

Hustá zelená omáčky, tedy pesto, je výtečné dochucovadlo v kuchyni. Pesto dodá šmrnc těstovinám, polévkám, masu a natřít se dá také na pečivo. Pesto je původně italský vynález a vytvořit ho můžeme z nejrůznějších druhů bylinek. Tradiční bazalku lze nahradit například petrželí, rukolou nebo libečkem. Vznikne výtečná aromatická omáčka, po níž rádi sáhnete i tehdy, když vás v kuchyni bude tlačit čas. Libeček je navíc bylinka velmi užitečná. Pročistí krev, působí močopudně a zlepšuje krevní oběh.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 - 3 hrsti libečku
  • olivový olej
  • slunečnicová semínka
  • sůl


Způsob přípravy

Libeček umyjeme, osušíme a vložíme do mixéru. Slunečnicová semínka krátce opražíme na suché pánvi. Zvýrazní to jejich chuť.

Do mixéru přisypeme semínka, přidáme trochu soli, asi lžíci olivového oleje a směs rozmixujeme.

Pesto dolijeme olivovým olejem, opět promixujeme a plníme ho do uzavíratelných skleniček. Naplněné skleničky skladujeme v lednici a pesto brzy spotřebujeme, protože se rychle kazí.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Libečkové pesto recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Libečkové pesto.
Nebo hledejte podobné podle části názvu libečkové pesto .
Hledat podobné recepty na internetu jako Libečkové pesto

Kde najít informace



×