Vývar z králíka recept
Dopřejte si vývar z králíka se spoustou zeleniny. Chuťově výrazná polévka je ideální na nedělní rodinný oběd.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 ks králík chlazený – bez hlavy
- 1/2 ks celer
- 3 ks vejce
- 4 ks mrkev
- petrželka
- sůl
- černý pepř – mletý
- rýže
Způsob přípravy
Do velkého hrnce si vložíme králíka bez hlavy. Celer a mrkev zbavíme slupky.
Celé mrkve vložíme do hrnce k masu. Polovinu celeru si rozkrojíme na menší kusy a přidáme k ostatním surovinám. Vše zalijeme vodou, osolíme a opepříme. Vařme do měkka. Dvacet minut před koncem, přisypeme rýži a pokračujeme ve vaření.
Uvařeného králíka vyndáme z hrnce a obereme maso od kosti. Maso dáme zpět do hrnce. Množství masa v polévce záleží na vás. Zeleninu si na prkénku rozkrájíme a vrátíme do polévky. Vyklepneme vajíčka, promícháme a chviličku povaříme.
Petrželku si omyjeme, nakrájíme a vhodíme do polévky. Hustý vývar z králíka je připraven k servírování. Dobrou chuť.