Sdílet:

Hruškové chutney recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření150 minPočet porcí6 porcí

Hustá omáčka, které se u nás říká čatní, se používá k dochucení pokrmů a zvýraznění jejich chuti. Hrušková varianta čatní se skvěle hodí například k drůbežímu masu nebo nejrůznějších druhům sýra.
(celý recept)

Hustá omáčka, které se u nás říká čatní, se používá k dochucení pokrmů a zvýraznění jejich chuti. Hrušková varianta čatní se skvěle hodí například k drůbežímu masu nebo nejrůznějších druhům sýra. ...

Ingredience receptu

  • 1 a půl kg hrušek
  • 2 citrony
  • 200 g cukru krupice
  • 500 ml jablečné šťávy
  • 200 ml vinného octa
  • ½ čajové lžičky mletého kardamomu
  • 1 celá skořice
  • ½ čajové lžičky mletého chilli
  • 100 g zázvoru


Způsob přípravy

Hrušky oloupeme, nakrájíme na čtvrtiny a zbavíme jader. Oloupané slupky i jádra nevyhazujeme, ale odložíme stranou. Očištěnou dužinu nakrájíme na menší kousky.

Zázvor oloupeme a nakrájíme nadrobno. Citrony umyjeme, osušíme a kůru nastrouháme. Nakonec z nich vymačkáme šťávu.

Do širšího hrnce nasypeme cukr, zahřejeme ho a necháme zkaramelizovat. Poté k němu přilijeme jablečnou šťávu, ocet a necháme karamel rozpustit.

Do hrnce přidáme slupky a jádra, směs přivedeme k varu a necháme 10 minut povařit. Poté tekutinu přecedíme přes síto a nalijeme ji zpět do hrnce. Přidáme zbytek ingrediencí a směs přivedeme k varu. Pak plamen stáhneme a tekutinu provařujeme přibližně dvě hodiny. Ke konci vaření směs pořádně promícháváme, protože může mít tendenci se připalovat.

Z tekutiny vyndáme skořici i kousky zázvoru a ještě teplé čatní nalijeme do sterilních sklenic, které zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Hruškové chutney recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hruškové chutney.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hruškové chutney .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hruškové chutney


×