Sdílet:

Nálev na okurky recept

Monika K.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření15 minPočet porcí4 porce

K létu patří zavařování. Vyzkoušejte tento skvělý nálev na okurky.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 ks kuchyňská cibule
  • 10 dkg sůl
  • křen
  • 1 kávová lžička sůl
  • okurky – nakládačky
  • 2,5 dl ocet
  • 1000 ml voda
  • 1 kávová lžička – Deko (přípravek k nakládání okurek aj.)
  • mrkev karotka
  • kopr
  • cukr – např. krupice


Způsob přípravy

Okurky si vydrbeme a opláchneme. Umyjeme si důkladně sklenice a víčka. Připravíme si zavařovací hrnec a hlavu na uzavírání sklenic. Do většího hrnce si nalijeme vodu. Přilijeme ocet. Osladíme ji a osolíme. Přisypeme maličko Deko. Nálev promícháme a povaříme.

Křen, cibuli a mrkev opláchneme, zbavíme slupky a rozkrájíme na malé kousky. Vezme si kousek kopru a vložíme ho do spodní části sklenice, s ostatní rozkrájenou zeleninou. Přidáme okurky. Pěkně si s nimi pohrajeme a hezky je srovnáme.

Naběračkou nalijeme do lahví hotový nálev. Nandáme víčka a sklenice vložíme do zavařovacího hrnce. Do hrnce dolijeme vodu.

Sterilujeme při 80°C. Doba, po kterou sterilujeme, je čtvrt hodiny.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Nálev na okurky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Nálev na okurky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu nálev okurky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Nálev na okurky

Kde najít informace



×