Lemon curd - citronový krém recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Je něco mezi marmeládou a pomazánkou, má máslovou konzistenci, je sladký, ale zároveň osvěžující. Lemon curd, neboli citronový krém, můžete namazat na chleba, použít ho lze i jako náplň do palačinek, křehkých košíčků či koláčů. Skvěle chutná také jako sladká ozdoba moučníků, pudinků i dalších dezertů. Krém s výraznou citronovou chutí se v kuchyni rozhodně neztratí.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 4 citrony (ideálně v bio kvalitě)
  • 200 g krupicového cukru
  • 100 g másla
  • 3 menší vejce
  • 1 žloutek


Způsob přípravy

Citrony umyjeme, osušíme a žlutou část kůry nastrouháme. Pak ovoce rozřízneme a vymačkáme z něj šťávu.

Do hrnce nalijeme vodu, kterou přivedeme k varu. Na hrnec nasadíme žáruvzdornou misku tak, aby se dnem nedotýkala vody. Do misky nasypeme nastrouhanou kůru, přidáme vymačkanou šťávu z citronů, cukr a máslo.

Směs mícháme tak dlouho, dokud se máslo i cukr nerozpustí. Pak misku opatrně sejmeme z hrnce a do základu zašleháme vejce a žloutek. Misku vrátíme na hrnec a obsah mícháme do zhoustnutí. Trvá to přibližně 10 - 13 minut.

Jakmile bude krém pěkně hustý, sejmeme misku z hrnce a za občasného promíchávání necháme obsah vychladnout. Lemon curd podáváme vychlazený a nespotřebovanou část můžeme skladovat v lednici i několik týdnů, v uzavíratelných sklenicích.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Lemon curd - citronový krém recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Lemon curd - citronový krém.
Nebo hledejte podobné podle části názvu lemon curd citronový krém .
Hledat podobné recepty na internetu jako Lemon curd - citronový krém


×