Mexická polévka recept
Tahle polévka krásně zasytí, a proto ji lze podávat jako hlavní chod. Koriandr, uzené kuřecí maso, fazole, tortilla i čedar, skvěle naladí na cestovatelskou notu a možná i probudí chuť vyrazit za dobrodružstvím.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g zeleniny - zelené a červené papriky, červené fazole, kukuřice, mrkev
- 2 uzená kuřecí stehna
- 3 lžíce olivového oleje
- 200 g loupaných krájených rajčat v plechovce
- hrst čerstvého koriandru
- 2 lžíce strouhaného čedaru
- 2 placky tortilla
- 1 drůbeží bujón v biokvalitě
- sůl
- pepř
- kukuřičné chipsy na ozdobu
Způsob přípravy
Stehna omyjeme, dáme do hrnce, přidáme bujon, přilijeme 1,5 litru vody a přivedeme k varu. Pak teplotu ubereme a tekutinu necháme přibližně půl hodiny probublávat.
Maso vyndáme z hrnce a vývar slijeme stranou. Do hrnce nalijeme olej, zahřejeme ho a přidáme na proužky nakrájené papriky a mrkev, fazole, kukuřici a chvíli vše restujeme. Poté zeleninu zalijeme vývarem, přisypeme obrané kuřecí maso a rajčata z plechovky, polévku osolíme, opepříme a necháme asi 5 minut prohřát.
Tortilly nakrájíme na nudličky. Do teplé polévky vmícháme strouhaný čedar a servírujeme ji na talíře, kde ji dozdobíme tortillami, čerstvým nasekaným koriandrem a přidat můžeme i kukuřičné chipsy.