Italská polévka s klobásou recept
Pro milovníky italské kuchyně přinášíme skvělou Italskou polévku s klobásou.
Přes noc si namočíme fazole do studené vody, aby nám trochu změkly.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 papriková klobása
- 180g bílých fazolí
- rajče
- brambora
- 3 loupaná celá rajčata
- 2 mrkve
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 řapíkaté celery
- nové koření
- bobkový list
- sůl
- pepř
- citronová šťáva
Způsob přípravy
Pro milovníky italské kuchyně přinášíme skvělou Italskou polévku s klobásou. Přes noc si namočíme fazole do studené vody, aby nám trochu změkly. Druhý den fazole scedíme a vložíme do hrnce s 1,5 litry vody. Najemno nakrájíme cibuli. Mrkev oloupeme a rozpůlíme. Bramboru oloupeme a připravíme stroužky česneku. Celer opláchneme. Připravenou zeleninu přidáme do hrnce. Polévku v hrnci pomalu přivedeme k varu. Osolíme a opepříme. Polévku vaříme dokud nejsou fazole zcela měkké. Přidáme rajčata, která vidličkou rozmělníme a vaříme. Z polévky odstraníme celer, brambor, slupky z rajčat a bobkový list s novým kořením.
Odebereme dvě až tři naběračky polévky a rozmixujeme jí. Vrátíme rozmixovanou část polévky zpět do hrnce, a tím polévku zahustíme. Uvařenou mrkev s celerem a klobásu nakrájíme na kolečka. Mrkev a celer vrátíme do polévky. Na pánvi s olejem si osmahneme nakrájenou cibuli do sklovata. Přidáme klobásu a opečeme. Klobásu s cibulkou a s minimem oleje dáme do hrnce s polévkou. Polévku ječtě cca 5 minut povaříme. Polévku dochutíme podle chuti solí, pepřem a citronovou šťávou. Polévku podávejte v hlubokých talířích ozdobenou petrželkou. Jako oblohu doporučujeme chléb. Dobrou chuť!