Sdílet:

Jahodový sirup recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření50 minPočet porcí2 porce

Sirup ze zralých jahod chutná výtečně a můžeme z něj připravit řadu skvělých nápojů, i alkoholických. Sirupem můžeme dochutit také dezerty, třeba zmrzliny, pudinky i koláče. Jahodový sirup se velmi hodí i k přípravě limonády. Stačí k tomu perlivá voda, sirup, kostky ledu či ledové tříště a čerstvé ovoce na ozdobu. Čím zralejší jahody jsou, tím sladší a voňavější bude výsledný sirup.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 kg zralých jahod
  • 750 g cukru
  • 500 ml vody
  • 2 citróny
  • uzavíratelné lahve


Způsob přípravy

Jahody pečlivě umyjeme, zbavíme zelených stopek a rozčtvrtíme. Ovoce nasypeme do hrnce, zalijeme ho půl litrem studené vody a na středním plamenu směs přivedeme k varu.

Asi po čtvrt hodině varu přidáme do hrnce vymačkanou šťávu z jednoho citronu a směs promícháme.

Jahodovou směs propasírujeme přes síto, zachytíme ji do čistého hrnce, přidáme cukr a směs zahřejeme. Povaříme tak dlouho, dokud nezhoustne.

Sirup plníme do sterilních uzavíratelných skleněných lahví, které ihned uzavřeme a uchováváme v chladu.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Jahodový sirup recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Jahodový sirup.
Nebo hledejte podobné podle části názvu jahodový sirup .
Hledat podobné recepty na internetu jako Jahodový sirup


×