Sdílet:

Ruský boršč recept

Monika K.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření22,5. minPočet porcí5 porcí

Kdo by neznal ruský boršč? Velice chutný vývar s kořenovou zeleninou a dalšími přísadami.
V zimních měsících nás příjemně zahřeje.



(celý recept)

Ingredience receptu

  • 0,2 kg:pěkné brambory
  • 0,1 kg:kuchyňská cibule
  • 2 polévkové lžíce:rajský protlak
  • 5 kuliček:černý pepř – celý
  • černý pepř – mletý
  • kopr
  • 0,2 kg:zelí
  • sůl
  • voda
  • tuk
  • petrželka - hladkolistá
  • 2 stroužky:český česnek
  • smetana - kysaná
  • bobkový list
  • 1/2 kg:hovězí maso (s kostí)
  • 0,3 kg:červená řepa
  • 0,1 kg:mrkev


Způsob přípravy

Z hovězího masa (nejlépe s kostí) si uvaříme silný vývar. Vaříme v nezakrytém hrnci cca 90 minut. Pěnu v průběhu sundaváme. Nezapomeneme přidat sůl. Asi čtvrt hodiny před koncem vložíme koření.

Hotový vývar si slijeme přes síto. Na prkénku si rozkrájíme uvařené hovězí maso. Rozkrájíme i brambory. Obě suroviny vrátíme zpět do hrnce a povaříme. Potom přidáme rozsekané zelí. Pokračujeme ve vaření.

Na struhadle si rozstrouháme mrkev a červenou řepu. V druhém hrnci si na tuku důkladně orestujeme cibuli. Přisypeme řepu a mrkvičku. Zalijeme trochou hovězího vývaru. Nyní přijde na řadu rajský protlak a trochu mletého pepře. Zamícháme, osolíme a vaříme. Ochutnáme. Až bude zelenina akorát, přendáme vše do hlavního hrnce s vývarem. Zamícháme.

Nůžkami na bylinky si nastříháme omytou petrželku, kopr a přisypeme do hrnce. Již nevaříme. Prolisujeme česnek. Hrnec přiklopíme a na chviličku odložíme k propojení chutí bylinek.

Nandáme do talířů, ozdobíme kopečkem kysané smetany a podáváme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Ruský boršč recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Ruský boršč.
Nebo hledejte podobné podle části názvu ruský boršč .
Hledat podobné recepty na internetu jako Ruský boršč

Kde najít informace



×