Sdílet:

Gulášová polévka recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření100 minPočet porcí4 porce

Servírovat se dá jako příloha, ale i jako hlavní chod. Gulášová polévka je syté jídlo, které má v českých hospůdkách své místo. Bez potíží se dá uvařit i doma a nemusí být zrovna z pytlíku. Vyzkoušejte tradiční “gulášovku”!

(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g předního hovězího masa nebo kližky
  • 100 g vepřového sádla
  • 200 g cibule
  • 30 g hladké mouky
  • 1 lžička octa
  • 1 lžíce mleté sladké červené papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička rajského protlaku
  • 1 rajče
  • 4 stroužky česneku
  • 4 větší brambory
  • 1 l vody
  • sůl


Způsob přípravy

Maso umyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Česnek rozetřeme společně s kmínem a majoránkou. Rajče u “bubáka” nařízneme do kříže, spaříme horkou vodou, slupku oloupeme a dužinu nakrájíme na malé kostičky.

Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky, vložíme do hrnce, zalijeme je 750 ml studené vody a odložíme stranou.

V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a chvíli restujeme. Pak přilijeme ocet, přimícháme mletou papriku, rajský protlak a nakrájené rajče. Směs neustále mícháme, aby se paprika nepřipálila a nezhořkla a asi minutu společně restujeme.

Do hrnce vložíme nakrájené maso, podlijeme ho 250 ml vody, hrnec zakryjeme a maso dusíme asi hodinu, dokud nezměkne. Pak sundáme poklici, maso poprášíme moukou a počkáme, až mouka nasákne tukem. Vše promícháme, přidáme utřený česnek, brambory i s vodou a odkryté vaříme doměkka.

Polévku dle potřeby dochutíme solí a pepřem, podáváme s chlebem nebo jiným pečivem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Gulášová polévka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Gulášová polévka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu gulášová polévka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Gulášová polévka

Kde najít informace



×