Šumavská zelňačka recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí6 porcí

Polévky z kysaného zelí se těší v našich končinách velké oblibě. Zahřejí, zasytí a báječně chutnají. Ovonět je lze například uzeninou a podávat s čerstvým chlebem.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g kysaného zelí
  • 100 g cibule
  • 60 g vepřového sádla
  • 250 g brambor
  • 40 g sušených hub
  • 100 g anglické slaniny
  • 60 g ovesných vloček
  • 100 ml smetany na vaření
  • drcený kmín
  • majoránka
  • sůl


Způsob přípravy

Houby nasypeme do mísy, zalijeme vodou a necháme namáčet. Jakmile změknou, vodu scedíme, houby pokrájíme na menší kousky a krátce je povaříme ve vodě ochucené kmínem a solí.

Ve větším hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme na kostičky slaninu a chvíli ji restujeme. Pak přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, krátce ji osmahneme a zalijeme vývarem z hub.

Zelí nakrájíme na menší kousky a přidáme do hrnce. Asi po 15 minutách přijdou do hrnce také na kostičky nakrájené brambory a vaříme je tak dlouho, dokud nezměknou.

Těsně před dokončením brambor vložíme do hrnce houby, ovesné vločky a majoránku. Vše pět minut povaříme. Nakonec vlijeme do polévky smetanu, krátce ji prohřejeme, vypneme sporák a necháme polévku pár minut “dojít”.

Zelňačku podáváme s čerstvým pečivem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Šumavská zelňačka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Šumavská zelňačka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Šumavská zelňačka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Šumavská zelňačka

Kde najít informace



×