Srdíčka ve smetanové omáčce s rýží recept
Srdíčka ve smetanové omáčce s rýží je velmi lahodné jídlo.
Zvládne ho každý začátečník.
Ingredience receptu
- drůbeží srdíčka - chlazená
- rýře Parboiled - sáčky
- chilli koření
- jemná dětská krupička
- sůl
- černý pepř - mletý
- šlehačka
- sladká paprika - mletá
- voda
- Masox
- kuchyňská cibule
- koření - hřebíček celý
- petrželka
Způsob přípravy
Nejprve si dáme uvařit rýži. Nalijeme si do hrnce vodu, osolíme a uvedeme do varu. Sáčky s rýží si opláchneme a vložíme do hrnce. Přidáme polovinu kuchyňské cibule . Do ní zapíchneme pár hřebíčků.
Do druhého hrnce nasypeme srdíčka a zalijeme vodou. Opepříme, osolíme, přidáme sladkou mletou papriku a trochu chilli koření. Vhodíme kostičku bujónu a vaříme.
Na zahuštění použijeme jemnou dětskou krupičku a chvilku povaříme. Na závěr přilijeme šlehačku a promícháme.
Nandáme rýži, ozdobíme petrželkou. Okolo položíme srdíčka a zalijeme smetanovou omáčkou. Dobrou chuť.