Francouzské brambory s pikantní uzenou maďarskou klobásou . recepty, fotografie a články


Vše co jste chtěli vědět o Francouzské brambory s pikantní uzenou maďarskou klobásou . . Ať už je to recept, článek nebo fotografie týkající se Francouzské brambory s pikantní uzenou maďarskou klobásou ., tak jistě skvěle poslouží jako inspirace pro přípravu nebo zdroj informací o Francouzské brambory s pikantní uzenou maďarskou klobásou . zde koupíte rychle a výhodně bez složitého prohledávání jednotlivých eshopů.

Francouzské brambory pečené v remosce
Uložit recept!
recepty
recepty

Francouzské brambory pečené v remosce

...brambory pečené v remosce jsou vláčné a voňavé. Tento recept je vhodný pro 4l remosku...

Francouzské brambory se sýrem
Uložit recept!
recepty
recepty

Francouzské brambory se sýrem

...protože se tentokrát obejdeme bez masa. Zato budou krásně vonět sýrem...

Francouzské brambory
Uložit recept!
článek
článek

Francouzské brambory

...rádi francouzské brambory a hledáte recept na jejich přípravu? Potom jste ... na správném místě, jelikož recept na francouzské brambory máme a rádi se o něj s vámi podělíme. Několik ... rad pro přípravu brambor:Brambory pečené ve slupce před vložením do trouby ... propícháme vidličkou, aby pára mohla unikat a brambory při pečení nepukly. Pokud chceme mít brambory ... rychleji upečené, napícháme brambory na kovovou grilovací jehlu, ta se stane dobrým ... vodičem tepla. Pečení tak zkrátíme o cca 15 minut.Brambory můžeme také péct i oloupané a během pečení je ... potíráme olejem. Při zapékání brambory můžeme posypat nakrájenými čerstvými bylinkami.Pokud se nám brambory opékají po povrchu rychleji, ... než potřebujeme, zakryjeme je alobalem. Recept na francouzské brambory Suroviny: 1 kg ... 2 dkg housky nebo formu, ¼ l mléka, 2 dkg sýra. Příprava: Brambory uvaříme, prochladlé oloupáme ... a nakrájíme na plátky. Klademe je do vymazaného pekáče střídavě s masem ... a kropíme je tukem. Zejména poslední vrstvu pomastíme a posypeme ... sýrem. Když se brambory asi 10 minut pečou, zalijeme pokrm mlékem, ve ... kterém jsme rozkvedlali vajíčka. Brambory upečeme do růžova a francouzské brambory jsou ... hotové. Francouzské brambory Suroviny: 800 g brambor uvařených ve slupce, ... smetany,   1 - 2 vejce, pažitka Postup: Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Zapékací mísu ... máslem, rozložíme do ní vrstvu brambor a osolíme. Na brambory dáme vrstvu nakrájeného nebo umletého ... masa, na ni položíme plátky vajec a mírně osolíme. Vrstvy střídáme, poslední musí být z brambor. ... Rozpustíme máslo a brambory pokapeme. V předehřáté troubě krátce zapečeme. Potom si ... mléko nebo smetanu s vejcem, osolíme a zalijeme brambory. Posypeme nasekanou pažitkou a zapékáme 30 – 40 ... minut dozlatova. Zapékané brambory se slanečkem nebo rybou Suroviny: 1 kg brambor, ... ryby, 1 cibule, 5 dkg tuku, 1 – 2 vejce, ¼ l mléka. Příprava: Slanečky oloupeme, namočíme na několik ... pak je zbavíme kostí a na drobné kousky usekáme. Brambory uvaříme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Do ... kterou zasypeme rybou a osmaženou cibulkou. Povrch pomastíme a po zapečení zalijeme mlékem s ... vejci. Zapečené brambory s houbami Suroviny: 1 kg brambor, 1 kg ... 10 dkg tuku, 1 cibule, kmín, ¼ l mléka, 2 vejce. Postup: Na tuku a cibulce dusíme nasolené ... nakrájené houby s kmínem. Vařené brambory nakrájíme na plátky a skládáme do vymazaného ... pekáčku vždy vrstvu brambor, vrstvu hub.Končíme vrstvou brambor. Po zapečení zalijeme ... pokrm mlékem a rozkvedlanými vejci. Zapečené brambory se zelím Suroviny: 50 dkg vařených brambor, 50 ... zelí, 10 dkg slaniny, 1 cibule, sůl, kmín, pepř. Postup: Hlávkové zelí jemně nakrouháme a krátce ... podusíme se solí a kmínem. Do vymazaného pekáče dáme vrstvu vařených brambor ... osmaženou cibulí, a tak pokračujeme, až skončíme brambory. Ty pokropíme slaninou. Brambory při pečení ... trochu podlijeme polévkou nebo vodou. Opékané brambory s pórkem a uzenkami Suroviny: 2 lžíce olivového ... oleje a opečeme na něm uzenky nakrájené na kolečka. Po opečení vyjmeme ze zapékací mísy a odložíme ... stranou. Do zapékací mísy přidáme zbylý olej a vsypeme ... pórek. Za stálého míchání jej tři minuty opékáme. Pak přidáme brambory, které jsme si nakrájeli na ... kolečka, Všechno dohromady opékáme, až brambory začnou zlátnout. Vsypeme plátky uzenky, přidáme ... omáčku, promícháme a ještě 2 – 3 minuty opékáme. Potom směs stáhneme z ohně a přidáme do ní sýr, ... dochutíme solí, pepřem a jemně promícháme. Zapečené brambory s liškami Suroviny: 800 g ... černý pepř, 4 snítky tymiánu Postup: Oloupané brambory nakrájejte na silnější kolečka. V osolené vodě ... povaříme 5 – 7 minut. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Česnek ... oloupeme a nasekáme nahrubo. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na malé kousky. ... Houby pečlivě očistíme, ale neproplachujeme. Menší necháme vcelku, větší překrojíme na ... polovinu. Ve větší pánvi rozpálíme olej a necháme ... zesklovatět cibuli s česnekem. Potom přidáme houby a brambory a vše orestujeme. ... Přisypeme kmín a papriku. Osolíme a opepříme a důkladně promícháme. Směs ... do trouby a při 180°C asi 15 minut zapékáme. Zapečené brambory posypeme snítky tymiánu,...

Skromné, ale v podstatě nenahraditelné. Zemáky, zemčátka, bandory, erteple nebo krumple, prostě brambory. Tisíckrát  jiné a pokaždé skvělé.
Uložit recept!
článek
článek

Skromné, ale v podstatě nenahraditelné. Zemáky, zemčátka, bandory, erteple nebo krumple, prostě brambory. Tisíckrát jiné a pokaždé skvělé.

...kuchyni si bez nich vůbec nedokážeme představit. Vlastně jsou jejím základem. Nejen u nás, ale v ... celé Evropě patří brambory k nejvýznamějším zemědělským plodinám. ... hektarové výnosy byly jedním z důvodů, proč brambory v Evropě po počáteční značné nedůvěře získaly ... takovou oblibu. V podstatě počátkem 19. století ochránily Evropu od hladomorů a kurdějí. ... užitek, který z objevení Ameriky lidstvo mělo. A měl nejspíš pravdu. Větší význam pro výživu ... lidstva měla pouze kukuřice, rýže a pšenice. Mají na 1500 odrůd, ale v kuchyni nás zajímá ... hlavně varný typ brambor. Známe tři. Typ A je vhodný hlavně na saláty. Typ B se ... a typ C je nejlepší pro přípravu knedlíků a kaší. Ještě brambory dělíme na rané a ty pozdní, podle ... doby sklizně. Je trochu překvapující, že brambory obsahují mnohem více vlákniny, než třeba ovesná ... kaše. Bramboru z 24% tvoří sušina, která obsahuje ... značné množství minerálů. Například selen, vápník, mangan, železo, hořčík ... atd. Dále obsahuje vitamíny skupiny B, vitamín C a ... sacharidy. Zbylých 76% tvoří voda. Brambory doma skladujeme v suchu, ve tmě a v chladnu. ... Nesnáší ale ani nízké teploty pod nulou. Pak získávají nasládlou chuť. Způsobů přípravy ... brambor jsou jistě stovky. Velmi často je uvaříme se solí a s kmínem, a ... polité máslem použijeme jako přílohu. Stejně jako brambory pečené, třeba s různými bylinkami, například ... petrželí nebo rozmarýnem. Někdo má rád zase brambory šťouchané, nebo si z uvařených brambor vyšlehá ... branborovou kaši. Oblíbenou přílohou jsou bramborové knedlíky. Brambory bývají také nezbytnou ingrediencí při přípravě ... který nesmí chybět na vánočním stole. Kulajda, zelňačka, bramboračka, to je jen zlomek ... polévek, ve kterých jsou brambory důležitou součástí. Brambory jsou často i ... samostatným hlavním jídlem. Kdo by neznal bramborák, francouzské brambory, ... masem plněné bramborové knedlíky. Nebo brambory různě zapečené, či dokonce gratinované. Také ... slané koláče se často bez brambor nobejdou. A co říkáte na škubánky s mákem, slovenské lokše ... nebo ovocné knedlíky v bramborovém těstě. Ano, i pro spoustu sladkých pokrmů jsou brambory ... nezbytností. Určitě jsme nevyčerpali všechny možnosti, které ... nám brambory dávají, jisté ale je, že se v naší kuchyni stále ... drží na prvních příčkách. Jak v oblibě, tak i pro jedoduchou přípravu. ... Uvařte si brambory. Třeba jen tak na loupačku s máslem a solí. Nebo brambory s tvarohem. Brambory se totiž hodí i pro dietáře. ... Záleží jen na receptu a vaší chuti....

Zapečené brambory v troubě
Uložit recept!
recepty
recepty

Zapečené brambory v troubě

...v troubě se připravují snad v každé rodině. Někde jim říkají francouzské brambory, ale ... všechny recepty se většinou liší jen velmi málo. Často a s oblibou k nim servírujeme nakládanou ... okurku. Brambory uvaříme ve slupce téměř do měkka. Necháme je ... pak je oloupáme a nakrájíme na menší plátky. Cibuli a šunku nakrájíme na tenké proužky. V míse ... sladkou smetanu s trochou mletého pepře a s vejci. Do velké zapékací mísy, kterou jsme vymazali ... položíme vrstvu brambor a zlehka je osolíme. Na brambory rozložíme nakrájenou cibuli a šunku. Na vrch ... strouhaným sýrem a nakonec zalijeme vaječnou směsí. V troubě předehřáté na 190 stupňů zapékáme brambory přibližně 30 minut, až vaječná směs ztuhne a brambory na povrchu začnou hnědnout....

Zapečené brambory s kedlubnou a se slaninou
Uložit recept!
recepty
recepty

Zapečené brambory s kedlubnou a se slaninou

...a se slaninou jsou jednou z variant na \"francouzské\" brambory. Je to příjemná změna...

Brokolice s bramborami, klobásou a parmezánem
Uložit recept!
recepty
recepty

Brokolice s bramborami, klobásou a parmezánem

...s bramborami, klobásou a parmezánem je jídlo, které upečete v zapékací ... nebo pekáčku a můžete servírovat doprostřed stolu. Každý si nabere podle libosti...

Trudnou mysl rozjasní, cibulačka fantaskní – tajemství francouzské cibulačky
Uložit recept!
článek
článek

Trudnou mysl rozjasní, cibulačka fantaskní – tajemství francouzské cibulačky

...než na jakou jsme zvyklí v našich luzích a hájích. Protože není cibulačka jako cibulačka a jejich ... osvítit tu francouzskou a podívat se, jak na ni. Na konci článku najdete i na francouzskou ... cibulačku recept. Na našich stránkách jidlo.cz v kategorii polévky rovněž uvádíme recept na ... můžete vybrat, který z nich se vám více zamlouvá. Recept na francouzskou cibulačku ukrývá svoje ... kouzlo v pomalé karamelizaci. Při ní cibule krásně zesládne a dostane perfektní ... zlatavou až tmavě hnědou barvu. Jinak nejde o nic složitého i přesto, že recept ... kdy život ztmavne a zavine se do sebe kvůli chladu. Tělo strádá, mysl strádá, tak hurá do kuchyně ... zahnat chmury. A tato polévka je k tomu jako dělaná. Recept na ... komponenty Při smažení cibule se používá máslo. Je ale dobré přikápnout do něj trochu oleje, aby ... se nepřipalovalo. Doporučují to například někteří šéfkuchaři. ... nebo kuřecího vývaru, k němuž se přidává víno. Dokonce se traduje, že francouzský král Ludvík XV. se svojí pratetou udělal cibulačku s šampaňským, ... když byli kdesi na cestách. Cibule je známá svojí nenáročností na pěstování, ... potravina, která se konzumuje napříč společností. Druhou okolností této obliby je fakt, že jde o ... velmi levnou surovinu. Díky receptu na francouzskou cibulačku začali ... zeleninu ve velkém konzumovat i nejvyšší vrstvy. Cibule do polévky by měla být kvalitní bez známek ... poškození. Při restování seškrabujte výpeky ze dna kastrolu ... proces neuspěchejte, klidně zabere i dvě hodiny. Originální recept na francouzskou cibulačku také ... přidává špetku cukru. To proto, aby cibule dokonale zkaramelizovala. A ... dejte do polévky před podáváním i trochu koňaku. Na zahřátí v zimě ideální varianta. Rovněž si ... můžete pohrát s konzistencí francouzské cibulačky, takže ji třeba pro požadovanou ... krémovitost můžete před podáváním rozmixovat. Po světě koluje spousta receptů, tak se netrapte ... nebo v seznamu ingrediencí udělali něco jinak. Recept na francouzskou cibulačku jako ... jako dobrou zprávu pro krušná rána po mejdanu. Cibuli totiž tělo ochotně zpracovává i po noci ... plné alkoholu. Zelenina je obecně těžká na trávení, zejména tedy ... ta syrová, ale cibule se tráví jedna báseň. Navíc sůl obsažená ve francouzské cibulačce ... nadměrným pitím alkoholu včera večer poztráceli. Recept na francouzskou cibulačku Ingredience: ... trochu olivového oleje, aby se máslo nepřipalovalo. Restujte nakrájenou cibuli a k ní rovněž přidejte ... bylinky (tymián). Požadovaná barva cibule na konci restování je ... tmavě hnědá. Pozor, nespalte ji! Restujte cibuli pomalu a ... klidně pod pokličkou. Hlavní je, aby se vám nespálila. Při restování ... výpeky ze dna hrnce, je škoda o ně přijít. Podle potřeby můžete na konci přilít trochu vody.Potom přidejte víno, které nechte odvařit.... potom dolijte kuřecí vývar a nechte provařit. Polévka by měla krásně zhoustnout, ale, jak jsme ... psali, proces může nějakou chvíli trvat.Francouzskou cibulačku osolte a opepřete podle ... chuti a na zbylém oleji opečte plátky baget. Potom je posypte nastrouhaným sýrem a dejte na ... chvíli zapéct do vyhřáté trouby. Dobrou chuť...

Umíme si v obchodě správně vybrat brambory?
Uložit recept!
článek
článek

Umíme si v obchodě správně vybrat brambory?

...z nejobvyklejších potravin, a to asi nejen u nás. Z nutričního hlediska jsou našemu zdraví ... svůj vysoký obsah bílkovin, vitamínů a minerálů. Vyrovnají se tak lecjakému ovoci či jiné zelenině ... někdy je dokonce i předčí. Brambory neobsahují lepek a tak jsou také významnou ... potravinou pro celiaky. Podle doby sklizně známe domácí konzumní brambory rané a pozdní. Rané brambory mají tenkou, snadno ... slupku a na trhu bývají v červnu a v červenci. Nedají se však dlouho skladovat. Ke skladování ... jsou určeny odrůdy pozdní. I ty však vyžadují dobré podmínky pro delší ... teplota 2 až 5 stupňů a suchou a temnou místnost. Na světle totiž brambory na povrchu zelenají a ... osahují toxické glykoalkaloidy. Je důležité před tepelnou úpravou důkladně ... odstranit klíčky a očka a zelený povrch brambor. Nikde jinde ve světě než u nás se nesetkáte s ... do třech hlavních skupin podle varného typu. Nejsou totiž brambory jako brambory. Dělíme je ... odrůd, a podle jejich vlastnostech po sklizni. Přestože jsou tyto skupiny jen tři, často si je ... pleteme. Varný typ A je odrůda brambor jen slabě ... moučnatá, s velmi pevnou dužinou. Má menší obsah škrobu. Ideálně se hodí na vaření ... slupce, tedy především do salátů, nebo na loupačku. Varný typ B jsou univerzální brambory se ... středně pevnou dužinou a trochu více moučnaté. Používáme je především jako přílohové nebo do ... polévek, gulášů a těst. Varný typ C se vyznačuje velmi kyprou dužinou a ... silnou moučnatostí, brambory se po uvaření rozpadají. Používáme je hlavně na ... bramborových placek a bramborových těst. Kromě těchto tří skupin se můžeme setkat také s ... bramborami typu AB, BA, CB, BC. Tyto skupiny odpovídají vždy rozmezí dvou varných ... typů. Brambory vařené ve slupce mají značně výraznější chuť a ... vyšší obsah vlákniny než brambory které vaříme oloupané. Při vaření ve slupce je ... také dobré zalít brambory studenou vodou a zahřívat je až k varu. Tak si brambory snadněji udrží svůj tvar. Naopak brambory pro ... přípravu kaší vkládáme až do vroucí vody. Jídel z brambor je v našich kuchařkách obrovské ... množství. Jsou mezi nimi ta úplně nejjednodušší, jako jsou ... například vařené brambory polité máslem, brambory s tvarohem, jen posypané pažitkou. Taková jídla ... doplnit třeba jen salátem z čerstvé zeleniny. Hlavně z čerstvých raných brambor nám budou tyto ... lahůdky chutnat. Jsou i jídla složitější, pečená, vařená, zapékaná ... restovaná, dušená, grilovaná. Také bramborová těsta na knedlíky sladké i slané. ... Polévky z brambor, saláty, placky, slané koláče. Bez brambor si náš jídelníček už asi ani ... nedokážeme pedstavit. A třeba mezi všemi těmi recepty možná objevíme ... takový, který jsme ještě nevyzkoušeli. Nebo nějakou pozapomenutou klasiku, jakou je ... třeba bramborový guláš nebo brambory na paprice...

Chlebová polévka s klobásou
Uložit recept!
recepty
recepty

Chlebová polévka s klobásou

...polévka může být i ve vegetariánské verzi. Tento recept lze považovat za velmi snadný na ... hodí například k rýchlé večeři nebo svačině. Recept a chlebová polévka je kousek níže...

Zapečené zelí s klobásou
Uložit recept!
recepty
recepty

Zapečené zelí s klobásou

...zelí s klobásou je celé jídlo, připravené v jednom pekáči. Zdravé...

Polévka z červené čočky s klobásou
Uložit recept!
recepty
recepty

Polévka z červené čočky s klobásou

...z červené čočky s klobásou je hustá, zdravá a díky tomu, že červenou čočku...

Jak správně nakupovat brambory
Uložit recept!
článek
článek

Jak správně nakupovat brambory

...kterých si musíme při kupování brambor všímat. Víme tedy, že nakupujeme brambory podle toho, ... jakým způsobem je budeme připravovat. Známe rozdělení do tří varných skupin: A - brambory hodící se na salát a pro vaření ve slupce. Jen ... tak snadno se nerozvaří. B - brambory trochu měkčí než ty z předchozí skupiny a hodí se ... pro většinu receptů. Jsou to takové univerzální brambory, hodí se do polévek i k vaření či zapékání. C - ... moučné brambory, hodí se na přípravu bramborové kaše, ... bramborových placek, na hranolky apod.   Brambory rozlišujeme i podle období sklizně na : Nové - ... jsou většinou z dovozu, a to od ledna do května. Jsou menší, mají tenkou slupku, která se neloupe. ... mít i z lokální sklizně už od května do června. Mají tenkou, snadno oloupatelnou slupku. ... Konzumní, neboli pozdní - tyto brambory se sklízí po 30. červnu a hodí se i pro ... uskladnění. Mají pevnou slupku.   Brambory jsou důležitou součástí našeho jídelníčku už od ... dávných dob. Pokud jsou zdravé a dobře vybrané, připravíme z ... nich mnoho dobrých a zdravých jídel. Je to nejoblíbenější příloha, ale přinášejí i ... možností jak si z brambor připravit celé jídlo. Polévky, kaše, hranolky, saláty, brambory pečené, ... vařené, zapékané, plněné, smažené… A proč jsou brambory zdravé? Obsahují přes 70% vody, hodně vitamínu C, ... a řadu minerálních látek, především draslík. To vše naše tělo potřebuje. Takže si je rozhodně ... dopřávejme. Ale jen ty zdravé. Při nakupování brambor je třeba zkontrolovat ... především slupku, barvu a pevnost. Brambory by měly být na omak tvrdé a pevné. Slupka u ... je zatažená, u ostatních druhů lehce se loupající. Povrch brambor nesmí být skvrnitý nebo nazelenalý. Zvlášť nazelenalé brambory jsou pro náš ... organizmus jedovaté. Pokud jsou brambory uskladněné na světle a začnou mít zelené skvrny, ... nekupujte je. Máte-li je už doma, je třeba je zlikvidovat a ... vůbec je nekonzumovat. Varem se sice výrazně sníží obsah jedu v hlízách, ... stejně působit na naše trávicí a nervové ústrojí. Může způsobit vážné problémy, průjmy, křeče, ... nevolnosti a otravu. Takže nazelenalé brambory zlikvidujeme.   Je tu jaro, začínají se na trhu ... objevovat letošní rané brambory a ty, třeba jen tak uvařené, polité rozpuštěným ... nám připraví jedinečný kulinářský zážitek. A můžeme je připravit na stovky dalších způsobů. Například...

Brambory, jedna z nejčastějších příloh
Uložit recept!
článek
článek

Brambory, jedna z nejčastějších příloh

...vybírat brambory Brambory byly rozšířeny z Ameriky do celého světa. V České ... republice jsou oblíbenou a častou přílohou. Receptů na jejich přípravu existuje opravdu mnoho. Trh s tímto typem přílohové zeleniny se rozšířil, ... a proto se v obchodech setkáváme s různými druhy. Vyznáte se v tom? Na některých obalech máte přímo ... napsáno, na co jsou brambory vhodné. Jinak se můžete řídit jednoduchým pravidlem – ... varný typ B se hodí do polévek a vaření příkrmů. Varný typ C je vhodný na přípravu bramborové kaše ... bramborových placek nebo na bramborové těsto. Brambory jsou „jedovaté“ Brambory obsahují toxické látky, ... které se nazývají glykoalkaloidy. Z nich můžeme zmínit solanin a chakonin. ... Nacházejí se především v nadzemních částech. Brambory jsou podzemní hlízy a alkaloidy se v nich ... pokud se nechají na světle, kde zezelenají. Proto je důležité zelené části důkladně vyříznout ... nebo celou bramboru vyhodit. Jedovaté látky se koncentrují také v okolí oček a ... pupenů či v blízkosti poranění brambor. Proto je opravdu dobré brambory důkladně očistit ... před jejich přípravou. A nemusíte se bát, otrava hrozí pouze po požití ... a ty jsou tak chuťově ošklivé, že nejdou pozřít. Víte o tom, že jsou také zdravé? Brambory ... draslík, železo, vápník, zinek, hořčík, fosfor, aj. Pro jejich zachování je důležité dobré skladování ... – ve tmě, v suchu, v chladu a ne příliš dlouho. Dále také způsob přípravy. Brambory je dobré ... keramických nožem a vhodit je až do vroucí vody. Nejvíce zdraví prospěšných látek zachováme ... vařením ve slupce či přípravou v páře. Brambory se výživově znehodnotí, pokud je pečeme nebo...

Kuskus s klobásou a zeleninou
Uložit recept!
recepty
recepty

Kuskus s klobásou a zeleninou

...s klobásou a zeleninou je snadno a rychle připravené jídlo....

Salámová pizza s klobásou chorizo a  olivami
Uložit recept!
recepty
recepty

Salámová pizza s klobásou chorizo a olivami

...pizza s klobásou chorizo a olivami je lehce pikantní a dokonale se v ní spojuje spousta různých chutí. ... žampionů čerstvě nasbírané lesní houby, tím lépe. Troubu předehřejeme na 240 stupňů. Ve velké ... 4 hrnku teplé vody a olej a uhněteme hladké těsto. Těsto odložíme v míse přikryté utěrkou na ... teplé místo a necháme ho 60 minut kynout. Mezitím si vymažeme tukem formu na pizzu. Když ... placku, kterou položíme do vymazané formy. Těsto potřeme rajčatovým protlakem a posypeme ... polovinou nastrouhaného sýra. Nyní na pizzu poskládáme plátky salámu, šunky, ... nakrájená cherry rajčátka a nakrájenou cibuli. Nakonec vše ještě posypeme zbylým strouhaným ... sýrem. Takto připravenou pizzu pečeme 15 až 20 minut...

Rýže s kuřecím masem a klobásou
Uložit recept!
recepty
recepty

Rýže s kuřecím masem a klobásou

...s kuřecím masem a klobásou voní kořením a chutná výtečně. Záleží jen na nás ... klobásu a jaká tedy bude výsledná chuť jídla. Do vyšší pánve nalijeme olej a na malé kousky ... osmahneme, přidáme i klobásu nakrájenou na kolečka. Vše smažíme asi 9 minut až maso zhnědne. Pak vše ... utěrkami, abychom se zbavili přebytečného tuku. Do pánve nyní nasypeme oregano, tymián, ... bobkový list, česnek, celer, papriku a cibuli. Restujeme 5 až 7 minut za stálého míchání při ... střední teplotě.Nyní přidáme rýži, promícháme a dusíme 3 minuty. ... pokrájená rajčata a zalijeme vše kuřecím vývarem. Pokrm přivedeme k varu a zvolna vaříme až rýže ... změkne. Přikryté pokličkou necháme Ještě 10 minut stát, ... občas jídlo promícháme. Hotový pokrm posypeme nakrájenou zelenou jarní...

Bleskový recept na gratinované brambory. Skvělý způsob, jak zužitkovat zbytky v kuchyni!
Uložit recept!
článek
článek

Bleskový recept na gratinované brambory. Skvělý způsob, jak zužitkovat zbytky v kuchyni!

...popularitu i mimo hranice země galského kohouta. V tomto snadném a na čas i finance nenáročném ... můžeme uplatnit i to, co nám v kuchyni přebývá. Občas se stane, že nakoupíme potraviny, které ve ... finále do plánovaných receptů nepoužijeme. Vyhazovat jídlo je hřích, který nedělá dobře ... přírodě ani naší peněžence. Proto když ve spižírně něco přebývá, hodí se ... recepty, kde se dají takové potraviny použít. A gratinované brambory jsou jedním z nich. Hlízy ... jednu ze základních potravin našeho jídelníčku. Původně pocházejí z pohoří And a do Evropy je ze ... svých cest přivezly v 16. století Španělé. Dříve se pěstovaly jako okrasné rostliny. U nás ... kteří nám ukázali výhody této potraviny. Francouzská dobrota Slovo gratinovat pochází z francouzského gratter, tedy seškrabovat. Gratinovat ... jako zapékat a tímto způsobem lze připravit nejen brambory, ale také těstoviny nebo třeba zeleninu. U ... postará sýr, strouhanka nebo směs sýru a vajíčka. Chutná "rychlovka" Pokud váháte, co doma ... či večeři, doporučujeme tento recept na zapečené brambory. Jeho výhodou je snadná příprava, minimum ... ingrediencí a finanční nenáročnost. Další sympatickou výhodou pokrmu je fakt, že si ... upravit na míru, podle toho, co právě doma přebývá. Brambory lze zapékat v základní formě, se sýrem, ... ingrediencí přidat zeleninu, šunku, salám či vejce. Recept na gratinované brambory Potřebujete: 1 ... Postup: Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Než se nahřeje, připravíme si zapékací nádobu o ... přibližně 26 x 23 cm a vymažeme ji olejem. Na dno nádoby rozprostřeme očištěný a na plátky ... nakrájený česnek.  V hrnci smícháme zakysanou smetanu, tavený sýr, ... pepř, sůl a směs necháme pár minut provařit. V mezičase oloupeme brambory a nakrájíme je na ... tenké plátky. Brambory rozložíme do zapékací nádoby, zalijeme je ... směsí a zasypeme nastrouhaným tvrdým sýrem. Nádobu vložíme do předehřáté trouby a brambory...

Jak uvařit brambory
Uložit recept!
článek
článek

Jak uvařit brambory

...to sice jednoduše, ale opak je pravdou. Asi bych začal tím, že ty brambory vůbec koupíme. ... ty hezké, aby nám pak brambůrky hezky chutnaly. Návod Začneme tím, že si brambory oloupeme. ... Vezmeme si škrabku a jdeme na to. Snažíme se je oloupat tak, aby nám vůbec něco ... zbylo. Hlavně buďte opatrní, abyste se při loupání ... nezranili.  Po oloupání brambůrky můžeme ještě opláchnout. ... vodu do hrnce, zapneme plotnu a nahřejeme hrnec. Poté co se nám dovařila voda v konvici, nalijeme ... pokličku a počkáme, až se voda začne vařit. Přidáme do vody špetku soli. Brambůrky se snažíme ... i na menší kusy, aby nám to zabralo i méně času.  Poté, co voda začala vařit, vhodíme brambory do ... hrnce a přikryjeme pokličkou. Přibližně počkáme 15-20 minut, podle velikosti ... brambor. Osobně bych doporučil hlídat je od té 15 minuty, ... a neměli byste z toho kaší, takže hlídat. zase nebuďte moc opatrní a nevyndavejte je tvrdé, ... to je špatně.  Po dovaření, když už jsou brambory hotové, slijeme vodu a můžeme podávat...

Francouzské kuřecí řízky
Uložit recept!
recepty
recepty

Francouzské kuřecí řízky

...s bramborovou kaší nebo s bramborovým salátem. Jsou pikantní a pokud v receptu použijeme...

Zelňačka s klobásou
Uložit recept!
recepty
recepty

Zelňačka s klobásou

...s klobásou je sytá výborná polévka, která je nejlepší druhý ... den. Takže ji můžeme uvařit hodně a uložit do lednice. ... Podáváme nejlépe s čerstvým pečivem. Brambory nakrájíme na malé kostky, uvaříme doměkka (asi 15 ... vodě s kmínem a když jsou hotové, vodu scedíme. Kysané zelí také scedíme, nakrájíme na menší ... kousky a ve 2 litrech vody vaříme doměkka. Z mouky a másla usmažíme světlou jíšku a přidáme ... ji k zelí. Zamícháme, chvíli povaříme a pak přidáme vařené brambory, cibulku nasekanou nadrobno, nakrájenou klobásku, ... mléko a vše ještě krátce povaříme. Do hotové polévky přidáme smetanu a dochutíme...

Pikantní vepřová panenka
Uložit recept!
recepty
recepty

Pikantní vepřová panenka

...na másle a oleji bude výborná s bramborovou kaší. Ale samozřejmě si vyberte vlastní přílohu podle...

Hodně rozšíří náš jídelníček, zachraňují nás  při nečekaných návštěvách. Rozmanité, pikantní, dietní  i sladké. Pomazánky.
Uložit recept!
článek
článek

Hodně rozšíří náš jídelníček, zachraňují nás při nečekaných návštěvách. Rozmanité, pikantní, dietní i sladké. Pomazánky.

...něco, z čeho můžeme připravit dobrou pomazánku. Rybí konzerva, pár stroužků česneku, zelená jarní ... jako je třeba petrželka, bazalka nebo pažitka. Nebo třeba naložené sladkokyselé okurky, kousek ... čerstvého kopru, plátek šunky nebo tavený sýr. K tomu můžete přidat vařená vejce, čerstvou ... sklenici majonézy nebo bílý smetanový jogurt. A to nepočítáme koření, díky kterému ty ... pomazánky teprve dostanou tu patřičnou chuť. Některé z těch notoricky známých připravujeme ... všechny ingredience, včetně koření, jasně dané. Taková budapešťská pomazánka, rybí, vajíčková, ... česneková, tuňáková, křenová, škvarková, játrová. Tam všude jsou základní suroviny předem určené. ... bývá tvaroh nebo lučina, také máslo nebo majonéza. Ale při výrobě pomazánek můžete dát prostor i své ... invenci, fantazii a chuti. Většinou tedy záleží hlavně na tom, co máte doma. ... pomazánkový základ, od kterého se odvíjí vše další. A velký výběr těch dalších surovin nám dává ... stovky, ba možná tisíce možností. Například i při přípravě sýrových pomazánek ... máme kupodivu opravdu na výběr. Volba sýra totiž zásadně určí chuť pomazánky, ... kterou pak už jen doplníte. Třeba jen kořením. Pro větší pikantnost používejte do některých ... kapku jablečného octa nebo citronovou šťávu. Pomazánky už svým názvem naznačují, že jsou ... určeny k namazání. Chleba, topinky, plátku veky nebo rohlíku. Nebo ... čerstvého či opečeného pečiva, které máte rádi. Na pomazánku pak můžete přidat třeba plátek vejce ... okurky, papriky, rajčete, zeleného salátu. Ať už připravujete chlebíčky, jednohubky, nebo ... dětem svačinu do školy. A právě pro školní svačiny jsou pomazánky ... sladké tyčinky, zakoupené ve školních automatech. A když vyhovíte chuti dětí a připravíte jim ... s plátkem sýra nebo šunky, určitě to uvítají. Pusťte se do výroby pomazánky. A pokud nechcete ... můžete se inspirovat našimi recepty. Jsou mezi nimi klasické a známé pomazánky ale i ... ty méně obvyklé....

Top 10 českých polévek
Uložit recept!
článek
článek

Top 10 českých polévek

...je jídlo, které člověk zná odpradávna. Tento tekutý a většinou teplý pokrm se obvykle ... hrnci a na celém světě existují stovky jeho druhů. Jsou polévky slané, sladké, teplé i studené, ... zahuštěné i čiré. Základními ingrediencemi pro vaření polévek jsou ... druhy mas, nespočetné množství bylinek a koření. A pak samozřejmě nudle a další těstoviny, rýže a ... mnohé další polévkové zavářky, nebo krutonky. Některé polévky si už rovnou spojujeme se zeměmi ... kde vznikly a kde je jejich obliba největší. Třeba francouzská cibulačka nebo bujabéza, ruský ... většinou ochutnáváme na svých cestách po světě. Ale ani u nás doma není o typicky české a známé ... polévky nouze. A je těžké vybrat z nich tu nejoblíbenější. Je ... pravda, že pro každého z nás to může být jiná. Ale těchto deset z nich se o prvenství rozhodně ... uchází : 1. BramboračkaSytá, zahuštěná polévka, co voní po ... houbách a majoránce. Je plná zeleniny a její chuť je nezaměnitelná. ... hlavní jídlo, když ji doplníme čerstvým pečivem. V zimním období, když se vracíme promrzlí z ... bruslení či lyžování, nás skvěle zahřeje a nasytí. 2. KulajdaDalší polévka, kde hrají prim houby, ... ať už čerstvé nebo sušené. Lahodná nakyslá chuť a smetanová jemnost jsou ... jejím specifickým rysem. Bývá nazývána královnou houbových polévek a v ... jižních Čechách právem vládne. Stejně jako předchozí bramboračka, i tato polévka ... může být jediným chodem oběda nebo večeře. Vaříme ji po celý rok (v létě třeba s čerstvě ... houbami) a snadno ji připravíme během půlhodiny. 3. Dršťková polévkaTrochu delší čas na vaření ... odradit od přípravy této husté a voňavé dobroty. Dršťky jsou vyhledávanou lahůdkou po celém světě ... dají koupit i předvařené a nakrájené na kousky. Tato polévka je typickou přesnídávkovou polévkou. ... říz a není divu, že je jednou z nejoblíbenějších. 4. ČesnečkaČirá polévka, která nás postaví na ... nohy. Pro její říznou chuť si na ní s vděčností ... během celého roku a v chřipkovém období obzvlášť. Její další skutečně velkou předností je to, že je ... připravena během chvilky. Kromě chlebových krutonků ji můžeme obměnit třeba ... tím, že hotovou porci posypeme strouhaným sýrem.   5. Zelňačka s klobásouPikantní polévku z ... den předem a bude ještě lepší než čerstvá. Původní „Valašská kyselica“ je dnes s různými ... obměnami gastronomickou lahůdkou. Kysané zelí je bezesporu prospěšné našemu zdraví ... ostřejší koření bude chutnat i větším dětem. 6. Hovězí polévkaNěkteré slavnostní obědy se nemohou ... obejít bez hovězí polévky. Sice je s její přípravou trochu víc práce, ale ... voňavý, silný a posilující vývar za to stojí. Kromě toho můžeme pokaždé polévku obměnit jinou ... zavářkou. Přidáme-li třeba k nudlím ještě játrové knedlíčky ... vznikne skutečná delikatesa. 7. Květáková polévkaSnadná a rychlá chuťově výrazná ... polévka. Zjemněná vejcem je kulinářským zážitkem. Můžeme k ní přichystat třeba krutony z pečiva ... nebo nasucho opečenou topinku. Skvělá je k večeři nebo jako první chod oběda. 8. Rajská polévkaNěkdo ji nemusí pro její ... svéráznou chuť a někteří ji právě pro ni milují. Můžeme ji připravit z čerstvých rajčat nebo z ... rajčatového protlaku. S protlakem je příprava rychlejší, ale dejme si ... pozor na kvalitu kupovaného protlaku. Polévka je krémová a jemná a hodí se i jako lehká ... svačina. 9. Gulášová polévkaHustá masová polévka, typická ... jednou z nejznámějších přesnídávkových polévek. Je výrazná svou hustotou a ostřejší chutí. ... gulášová polévka je přece jen docela něco jiného. 10. Vánoční rybí polévkaMálokde chybí na ... stejně jako vánoční kapr a bramborový salát. Každá rodina už má většinou svůj oblíbený recept. ... recept je jednoduchý, klasický a roky prověřený. Zvládnou ho i ti, kdo ještě nikdy rybí polévku ... nevařili. Jsou lidé, kteří polévky vůbec nejedí. A pak jsou tu ti kteří si život bez nich nedokáží ... představit. Na závěr musíme dodat, že nejenže nám polévky ... pro nás z gastronomického hlediska velký význam. Některé povzbudí naše chuťové buňky a připraví je ... na další jídlo. A některé jsou tu pro to, aby nás důkladně ... nasytily. Polévka dodá našemu organizmu tekutiny, zahřeje ... nás a dodá nám energii. V tomto našem uspěchaném světě jsou polévky...

Smažené kuřecí  řízky s pikantní  omáčkou
Uložit recept!
recepty
recepty

Smažené kuřecí řízky s pikantní omáčkou

...kuřecí řízky s pikantní omáčkou jsou zase trochu jiné řízky, než na jaké ... jsme zvyklí. Když je zkusíte, zjistíte, že jsou úžasně dobré. ... na 4 porce a jen lehce je naklepeme do tvaru řízků. Jednotlivé řízky osolíme a opepříme. Ve větší ... misce ušleháme mléko se žloutky. V druhé misce pečlivě smícháme oregano, česnek, uzenou papričku chipotle a mouku. Každý řízek obalíme ... mouce a opět ho namočíme do vaječné směsi. Nakonec ho naposledy obalíme v okořeněné mouce a ... odložíme na talíř. Olej zahřejeme ve vyšší pánvi a jednotlivé ... na něm zvolna osmažíme po obou stranách dozlatova. Pak je odložíme na papírové ubrousky a uchováme ... v teple. Z pánve odstraníme téměř všechen olej, ... ponecháme jen 2 lžíce. Přidáme do něj mouku a připravíme světle zlatavou ... jíšku. Pak přidáme kajenský pepř, pepř, ocet, hovězí ... vývar a balsamikový ocet. Omáčku přivedeme k varu a vaříme ji do úplného ... zhoustnutí 3 až 5 minut. Podle chuti osolíme. Na talíři polijeme jednotlivé řízky hustou pikantní omáčkou a podáváme je nejlépe s bramborovou kaší...

Lečo s klobásou
Uložit recept!
recepty
recepty

Lečo s klobásou

...s klobásou je nám všem známá klasika. Místo sádla můžeme použít třeba rostlinný olej a...

Brambory grenaille
Uložit recept!
recepty
recepty

Brambory grenaille

...Grenaille nesou brambory menší než 28 mm. Tento druh je oblíbený zejména ve francouzské ... který ve francouzštině označuje malé druhy brambor. U nás je tento druh k dostání zejména pod názvem ... „zámecké“ a skvěle se hodí k upečení v troubě....

Opečené brambory na česneku s jarní cibulkou a žampiony
Uložit recept!
recepty
recepty

Opečené brambory na česneku s jarní cibulkou a žampiony

...opečené brambory s jarní cibulkou a žampiony je velmi dobré jídlo, ... které zvládne i začátečník. Stačí pár surovin a teplé jídlo je na stole...

Kapustová polévka s brambory
Uložit recept!
recepty
recepty

Kapustová polévka s brambory

...kapustová polévka je tentokrát připravena s brambory, ale fantazii se meze nekladou, a tak si do ní ... dejte cokoliv, co chcete. Recept na kapustovou polévku je zde vylepšen...

Sladké brambory s vejci
Uložit recept!
recepty
recepty

Sladké brambory s vejci

...brambory s vejci s třemi druhy papriky a klobásou, to je ta pravá snídaně, která nám dodá energii ... na celé dopoledne. Máme-li po ruce zelené bylinky, jako třeba ... petržel, můžeme je klidně přidat. Ve vyšší pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli ... a krátce ji osmahneme.Hned pak přidáme sladké brambory nakrájené na malé kousky.Za stálého míchání oboje ... smažíme asi tak 7 minut. Po této době přidáme k bramborám nakrájené ... kmín, pepř, sůl a klobásu nakrájenou na kolečka. Promícháme a znovu opékáme 7 minut. Občas směs ... promícháme. Nakonec do pánve rozklepneme vejce, snížíme ... teplotu a necháme vejce ztuhnout. Hotovou snídani můžeme doplnit čerstvým nebo...

Špízy z vepřového masa s klobásou
Uložit recept!
recepty
recepty

Špízy z vepřového masa s klobásou

...variacích podle toho, co zrovna dům dá. Špízu z vepřového masa dodá říz pikantní klobása, ... přidá se do špízu také zelenina, konkrétně papriky. Špízy se pečou v troubě a v období léta také na...

Italská polévka s klobásou
Uložit recept!
recepty
recepty

Italská polévka s klobásou

...kuchyně přinášíme skvělou Italskou polévku s klobásou. Přes noc si namočíme fazole do studené vody, ... aby nám trochu změkly. Druhý den fazole scedíme a vložíme do hrnce s ... 1,5 litry vody. Najemno nakrájíme cibuli. Mrkev oloupeme a rozpůlíme. Bramboru oloupeme a ... připravíme stroužky česneku. Celer opláchneme. Připravenou zeleninu přidáme do hrnce. ... Polévku v hrnci pomalu přivedeme k varu. Osolíme a opepříme. Polévku vaříme dokud ... nejsou fazole zcela měkké. Přidáme rajčata, která vidličkou rozmělníme a ... vaříme. Z polévky odstraníme celer, brambor, slupky z ... rajčat a bobkový list s novým kořením. Odebereme dvě až tři naběračky polévky a ... rozmixujeme jí. Vrátíme rozmixovanou část polévky zpět do ... hrnce, a tím polévku zahustíme. Uvařenou mrkev s celerem a klobásu nakrájíme ... na kolečka. Mrkev a celer vrátíme do polévky. Na pánvi s olejem si osmahneme nakrájenou ... cibuli do sklovata. Přidáme klobásu a opečeme. Klobásu s cibulkou a s minimem oleje dáme do ... hrnce s polévkou. Polévku ječtě cca 5 minut povaříme. Polévku ... podle chuti solí, pepřem a citronovou šťávou. Polévku podávejte v hlubokých talířích ... ozdobenou petrželkou. Jako oblohu doporučujeme chléb. Dobrou chuť...

Květák zapečený se sýrem a klobásou
Uložit recept!
recepty
recepty

Květák zapečený se sýrem a klobásou

...zapečený se sýrem a klobásou podáváme se zeleninovými saláty nebo s vařenými ... bramborami. Je to rychlé a chutné jídlo...

Omeleta s klobásou Chorizo
Uložit recept!
recepty
recepty

Omeleta s klobásou Chorizo

...s klobásou Chorizo doplněná tmavým celozrnným pečivem může ... být skvělá večeře. A nebo klidně taky výborná snídaně pro toho, kdo ... je zvyklý vydatně snídat. Červenou papriku potřeme olejem a opékáme ji ... na pánvi asi deset minut. Pak ji uložíme do ledničky a ochladíme. Po ... z papriky slupku a nakrájíme ji na malé proužky. V misce si ušleháme vejce se solí, pepřem a se ... smetanou. Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme k němu ... oloupaný brambor nakrájený na tenké plátky. Opečeme ho do měkka. Do větší suché pánve ... a při střední teplotě ji zahříváme, až pustí tuk. Pak k ní přidáme opečený brambor a papriku a ... krátce vše osmahneme dohněda . Nyní přidáme do pánve trochu másla a vlijeme ... vaječnou směs. Zvolna smažíme, až omeleta ztuhne. Nakonec vršek omelety potřeme máslem a...

Italský sendvič s klobásou
Uložit recept!
recepty
recepty

Italský sendvič s klobásou

...sendvič s klobásou je rychle a jednoduše připravena sytá svačina ... nebo večeře. Bagety rozpečeme a rozkrojíme na polovinu. ... konci přidáme i na tenké plátky nakrájenou cibuli. Do každé rozkrojené bagety položíme italskou...

Francouzské dušené hovězí  s houbami a pomerančem
Uložit recept!
recepty
recepty

Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem

...masa a přidáním pomerančové šťávy a kůry. Podáváme je s těstovinami nebo s rýží. Doba ... je sice trochu delší, ale výsledek stojí za to. Hovězí maso nakrájené na kostky dáme do ... lžící olivového oleje a 3 1/2 šálky červeného vína. Celer, mrkev, cibuli a česnek nakrájíme na kousky. Směs pořádně promícháme. Celý pepř, bobkový list ... hrnce a vše necháme marinovat v lednici 24 hodin. Během této doby dvakrát promícháme. Druhý den ... hrnec z lednice, odstraníme sáček s kořením a maso. Necháme vše při pokojové teplotě. Z hrnce ... vyjmeme také nakrájenou zeleninu. Do zbylé tekutiny přilijeme víno a přivedeme k ... varu. Povaříme asi 5 minut a sundáme z plotny. Přidáme rajčatový protlak, promícháme a necháme ... stranou. Na pánev dáme máslo a olivový olej. Rozpálíme na vysokou teplotu a přidáváme postupně ... hovězí maso. Asi 5 minut maso po všech stranách prudce opékáme. Pak maso vložíme do hrnce s protlakem. Do ... dáme zbývající máslo, olivový olej a zeleninu. Osmahneme do znědnutí zeleniny (asi 5 minut). Pak ... přidáme zeleninu do hrnce s masem. Ma pánvi teď lehce osmahneme nakrájené houby. ... dusit při občasném promíchání asi tři a půl hodiny. Pak zkontrolujeme, zda je maso měkké, přidáme ... pomerančovou kůru a šťávu, osolíme a opepříme. Nakonec vyjmeme sáček s kořením a jídlo je hotové...

Pikantní pečené brambory
Uložit recept!
recepty
recepty

Pikantní pečené brambory

...pečené brambory přímo z trouby jsou výbornou přílohou ke ... grilovaným masům nebo k zelenině. Jednoduchá, křupavá pochutka...

Plněné brambory zapečené v troubě
Uložit recept!
recepty
recepty

Plněné brambory zapečené v troubě

...budou chutnat všem, kdo si potrpí na jednoduchá a pikantní jídla. Báječně voní sýrem a česnekem...

Pikantní brambory pečené v troubě
Uložit recept!
recepty
recepty

Pikantní brambory pečené v troubě

...sklenicí mléka nebo s čerstvým zeleninovým salátem. Pro milovníky masa můžeme přidat třeba plátek...

Pikantní brokolice
Uložit recept!
recepty
recepty

Pikantní brokolice

Pikantní brokolice je lehký pokrm, můžeme k ní podávat hranolky, nebo vařené či pečené brambory....

Cuketa plněná pikantní směsí
Uložit recept!
recepty
recepty

Cuketa plněná pikantní směsí

...plněná pikantní směsí je lahodný a sytý pokrm, který vám dodá ... potřebnou energii. Takže by to mohla být i skvělá snídaně. Velký ... a povaříme ho v mikrovlnné troubě 2 minuty. V pánvi zahřejeme lžičku oleje a vyklepneme na ... něj vejce. Nemícháme, jen osmahneme asi 2 minuty, až bílek ... ztuhne. Pak vejce opatrně přendáme na talíř. Pánev vrátíme na sporák, přidáme nakrájenou ... utřený česnek, pepř, sůl a jednu lžičku oleje. Smažíme 3 minuty, až cibulka začne hnědnout. ... přidáme rajčata, černé fazole a vařené sladké brambory. Vaříme přibližně 3 minuty, až se rajčata rozvaří ... a brambory začnou hnědnout.Nyní přimícháme špenát a pánev odstavíme z plotny....

Pikantní kapr
Uložit recept!
recepty
recepty

Pikantní kapr

...chutná zase trochu jinak než ten klasický smažený. Proč bychom si ho pro změnu nepřipravili i na...

Farmářské brambory
Uložit recept!
recepty
recepty

Farmářské brambory

...brambory nepotřebují žádnou přílohu. Je tam všechno. Zelenina, maso, vejce, houby...

Zapečené brambory se šunkou a sýrem
Uložit recept!
recepty
recepty

Zapečené brambory se šunkou a sýrem

...chuťovka nebo předkrm, který rozhodně neurazí. Rozpůlené brambory naplněné směsí sýra, šunky, ... smetany a vajíčka, rozhodně stojí za to vyzkoušet....

Česnekové brambory
Uložit recept!
recepty
recepty

Česnekové brambory

...to je výborná příloha pro milovníky česneku. Jednoduché, rychlé a pikantní...

Brambory zapečené se sýrovou omáčkou
Uložit recept!
recepty
recepty

Brambory zapečené se sýrovou omáčkou

...se sýrovou omáčkou jsou smetanově jemné a pikantní. Rychlé jídlo v jednom pekáči pro celou rodinu...

Brambory na kari s žampiony a lilkem
Uložit recept!
recepty
recepty

Brambory na kari s žampiony a lilkem

...chutné a pikantní vegetariánské jídlo připravíme v jednom hrnci. ... Můžeme podávat s chlebem nebo s rýží. Nejdříve v hrnci na oleji osmahneme nadrobno ... nakrájenou cibuli. Přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory a ... orestujeme společné s cibulí. Omytý a osušený lilek nakrájíme na malé ... přidáme do hrnce, osolíme a krátce vše podusíme. Směs posypeme kari kořením, přidáme vývar, ... kokosové mléko a pod pokličkou dusíme až jsou brambory měkké. Pak přidáme nasekaný koriandr, vše...

Brambory zapečené s Nivou
Uložit recept!
recepty
recepty

Brambory zapečené s Nivou

...s Nivou, to je celé jídlo z jednoho pekáče. Voňavé a pikantní...

Pikantní kuře v marinádě
Uložit recept!
recepty
recepty

Pikantní kuře v marinádě

...minutka, pouze si ji naložíte den předem. Jako přílohu doporučujeme hranolky nebo pečené...

Pikantní vepřové kotlety
Uložit recept!
recepty
recepty

Pikantní vepřové kotlety

...vepřové kotlety podáváme s pečenými nebo vařenými brambory. Také bychom mohli jako přílohu nabídnout i rýži...

Hledejte dál

Když nikde, tak na internetu budou Francouzské brambory s pikantní uzenou maďarskou klobásou . recepty

Kde najít informace



×