Pikantní vepřové kotlety recept
Pikantní vepřové kotlety podáváme s pečenými nebo vařenými brambory. Také bychom mohli jako přílohu nabídnout i rýži.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 vepřové kotlety
- 250 ml sladké smetany
- 4 velká pevná rajčata
- 1 bílá cibule
- sůl
- mletý černý pepř
- rostlinný olej
Způsob přípravy
Kotlety na krajích krátce nařízneme, naklepeme je , okořeníme pepřem a osolíme. Ve vyšší pánvi rozpálíme olej a kotlety na něm z obou stran opečeme doměkka.
V jiné pánvi osmažíme na oleji na kolečka nakrájenou cibuli, pak přidáme na plátky nakrájená rajčata, špetku soli a pepře a vše krátce podusíme. Nakonec směs zalijeme smetanou a jen velmi krátce povaříme.
Ke každé kotletě přidáme podušenou zeleninu, vybranou přílohu a můžeme servírovat.