Chlebová polévka s klobásou recept
Chlebová polévka může být i ve vegetariánské verzi. Tento recept lze považovat za velmi snadný na přípravu, a tak se výborně hodí například k rýchlé večeři nebo svačině. Recept a chlebová polévka je kousek níže.
Ingredience receptu
- 4 dkg uzené slaniny
- 12 dkg chleba
- 1 1/2 litru vody
- sůl
- kmín
- 8 dkg uzené klobásy
- trochu zelené petržele
- 1 vejce
Způsob přípravy
Uzenou slaninu nakrájíme na malé kostičky a dáme rozpustit. Přidáme nakrájený chléb, osmažíme, zalijeme horkou vodou, osolíme, přidáme mletý kmín a vaříme.
Když je chléb rozvařený, polévku prolisujeme. Klobásu nakrájíme na kolečka, dáme do polévky a chvíli povaříme.
Do hotové polévky přidáme rozsekanou zelenou petržel a v troše polévky rozmíchané vejce.