Zeleninové lečo se selskou šunkou recept
Zeleninová jídla nám zpestří jídelníček. Můžeme je podávat s pečivem nebo bramborami.
(celý recept)
Ingredience receptu
- rajčata
- celer
- selská šunka
- řepkový olej
- cherry rajčátka – žlutá, červená
- žlutá paprika
- červená kuchyňská cibule
- žlutá cuketa
- kudrnatá petrželka
- pažitka
- vajíčka
- sůl
- uzená červená paprika
- černý pepř – mletý
Způsob přípravy
Zeleninu si pořádně umyjeme a nakrájíme. Cibuli zbavíme slupky.
Do hluboké pánve si kápneme řepkový olej a vhodíme pokrájenou červenou cibuli. Osmahneme a promícháme. Přidáme žlutou papriku a kousek cukety. Zeleninu osolíme. Osmahneme.
Vmícháme trochu nastrouhaného celeru. A na závěr nasypeme rajčátka. Vše okořeníme a osolíme. Vyklepneme vajíčka a chvilku je osmahneme. Navrch nastříháme petrželku a pažitku.
Na druhé pánvičce na kapce oleje opečeme z obou stran selskou šunku. Na talíř nandáme lečo a na vrch položíme opečenou selskou šunku. Dobrou chuť.