Květák zapečený se sýrem a klobásou recept
Květák zapečený se sýrem a klobásou podáváme se zeleninovými saláty nebo s vařenými bramborami. Je to rychlé a chutné jídlo.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 květák
- 3 stroužky česneku
- 60 g strouhaného sýra
- 2 vejce
- 200 g kvalitní masové klobásy
- sůl
- mletý černý pepř
- 100 ml masového vývaru
- rostlinný olej
- nasekaná zelená petržel
Způsob přípravy
Do zapékací mísy vymazané olejem naskládáme květák rozebraný na malé růžičky.Okořeníme ho lehce solí a pepřem. Nakrájenou klobásu promícháme s petrželkou a utřeným česnekem a tuto směs pak nasypeme na květák do mísy.
Mezitím si troubu předehřejeme na 180 stupňů. Do zapékací mísy přidáme vývar, přikryjeme ji víkem a obsah dusíme v předehřáté troubě téměř doměkka.
Nyní víko odklopíme a necháme vydusit zbytek vývaru. Nakonec květák zalijeme vejci rozšlehanými se sýrem a v troubě ho zapečeme dozlatova.