Kapustové karbanátky recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Karbanátky jsou velmi oblíbený rodinný pokrm, který je rychlý a snadno proveditelný. Nemusí však být vždy připraveny z mletého masa. Co takhle zkusit kapustu? Kdo se bez masa neobejde, přidá uzené maso a ten, kdo ho nemusí, ho jednoduše vynechá.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 středně velká kapusta
  • 2 vejce
  • 1 - 2 housky
  • 120 ml mléka
  • 20 g změklého másla
  • 1 menší cibule
  • 60 g vařeného uzeného masa
  • 150 g strouhanky
  • tuk na smažení
  • sůl a pepř
  • Na obalení:
  • strouhanka na obalení
  • 2 vejce


Způsob přípravy

Kapustu omyjeme, zbavíme nehezkých ovadlých listů a spaříme. Poté ji vložíme do hrnce, do vroucí osolené vody, vaříme doměkka, pak scedíme a na sítu necháme důkladně okapat. Uvařenou kapustu nakrájíme nadrobno.

Housku nakrájíme na co nejmenší kostičky, namočíme v mléce, necháme pár minut nasáknout a pak vyždímáme. V míse smícháme změklé máslo se solí, dvěma vejci, nakrájenou a krátce osmahnutou cibulí, pepřem, solí, nadrobno nakrájeným uzeným masem a kapustou. Směs propracujeme rukama a přidáme tolik strouhanky, aby měla konzistenci, která drží pohromadě.

Navlhčenýma rukama z hmoty vytvarujeme karbanátky, ty obalujeme v rozšlehaných vejcích a strouhance. V pánvi rozehřejeme tuk a karbanátky opékáme z obou stran dozlatova. Po vyndání z pánve je uložíme na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk a pokrm podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Kapustové karbanátky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Kapustové karbanátky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu kapustové karbanátky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kapustové karbanátky

Kde najít informace



×