Rýže s kuřecím masem a klobásou recept
Rýže s kuřecím masem a klobásou voní kořením a chutná výtečně. Záleží jen na nás jakou zvolíme klobásu a jaká tedy bude výsledná chuť jídla.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 900 g kuřecího masa bez kostí
- 1 pikantní klobása
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 sklenička pečených rajčat
- 3 hrnky kuřecího vývaru
- 2 hrnky rýže
- 1 lžička sušeného oregana
- 2 bobkové listy
- 1 hrnek nakrájeného celeru
- 1 zelená paprika nakrájená na drobno
- 3 utřené stroužky česneku
- 1 bílá cibule
- zelená cibulka na zdobení
Způsob přípravy
Rýže s kuřecím masem a klobásou voní kořením a chutná výtečně. Záleží jen na nás jakou zvolíme klobásu a jaká tedy bude výsledná chuť jídla. Do vyšší pánve nalijeme olej a na malé kousky nakrájené kuřecí maso na něm osmahneme, přidáme i klobásu nakrájenou na kolečka. Vše smažíme asi 9 minut až maso zhnědne. Pak vše přendáme na mísu vyloženou papírovými utěrkami, abychom se zbavili přebytečného tuku. Do pánve nyní nasypeme oregano, tymián, bobkový list, česnek, celer, papriku a cibuli.
Restujeme 5 až 7 minut za stálého míchání při střední teplotě.Nyní přidáme rýži, promícháme a dusíme 3 minuty. Po uplynutí této doby přidáme do pánve, maso, klobásu, pokrájená rajčata a zalijeme vše kuřecím vývarem. Pokrm přivedeme k varu a zvolna vaříme až rýže změkne. Přikryté pokličkou necháme Ještě 10 minut stát, občas jídlo promícháme. Hotový pokrm posypeme nakrájenou zelenou jarní cibulkou.