Pikantní kuře v marinádě recept
Pikantní kuře v marinádě je bleskově připravená minutka, pouze si ji naložíte den předem. Jako přílohu doporučujeme hranolky nebo pečené brambory.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 plátky kuřecích prsíček
- 2 lžíce rostlinného oleje
- marináda:
- 1 lžíce hořčice
- 2 lžíce solamylu
- 4 stroužky česneku
- 2 vejce
- 1 lžíce sojové omáčky
- sůl
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky grilovacího koření
Způsob přípravy
Nejprve si připravíme do misky marinádu. Důkladně rozšleháme vejce se solamylem, grilovacím kořením, utřeným česnekem, hořčicí, olejem a sojovou omáčkou. Do misky s marinádou pak položíme všechny plátky kuřecího masa a uložíme ji do druhého dne do ledničky.
Druhý den v pánvi rozpálíme olej a plátky masa na něm zprudka opečeme po obou stranách. Podáváme hned s vybranou přílohou.