Špízy z vepřového masa s klobásou recept
Maso na jehle mne velmi baví, protože ho lze připravit v nejrůznějších variacích podle toho, co zrovna dům dá. Špízu z vepřového masa dodá říz pikantní klobása, a aby to nebylo jen o mase, přidá se do špízu také zelenina, konkrétně papriky. Špízy se pečou v troubě a v období léta také na grilu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 600 g vepřové pečeně
- 100 g pikantnější klobásy
- 1 červenou cibuli
- 1 žlutou cibuli
- 1 -2 papriky různých barev
- 6 lžic slunečnicového oleje
- 50 g másla
- sůl
Způsob přípravy
Připravíme si špejle nebo jehly. Maso nakrájíme na přibližně stejně velké kostky. Papriku umyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na větší kusy. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a rozčtvrtíme. Klobásu nakrájíme na kolečka.
Na připravené špejle či jehly začneme suroviny napichovat. Nejprve přijde maso, pak zelenina, klobása a opět maso. Takto ingredience střídáme, až do jejich vyčerpání. První a poslední kousek by přitom mělo tvořit maso.
Troubu předehřejeme na 210°C. Špízy osolíme, opepříme a rozložíme je na plech vyložený pečícím papírem. Nakonec je zakápneme olejem a pečeme 20 - 30 minut.
Upečený špíz podáváme s pečivem nebo vařeným bramborem.