Špízy z vepřového masa s klobásou recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Maso na jehle mne velmi baví, protože ho lze připravit v nejrůznějších variacích podle toho, co zrovna dům dá. Špízu z vepřového masa dodá říz pikantní klobása, a aby to nebylo jen o mase, přidá se do špízu také zelenina, konkrétně papriky. Špízy se pečou v troubě a v období léta také na grilu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 600 g vepřové pečeně
  • 100 g pikantnější klobásy
  • 1 červenou cibuli
  • 1 žlutou cibuli
  • 1 -2 papriky různých barev
  • 6 lžic slunečnicového oleje
  • 50 g másla
  • sůl


Způsob přípravy

Připravíme si špejle nebo jehly. Maso nakrájíme na přibližně stejně velké kostky. Papriku umyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na větší kusy. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a rozčtvrtíme. Klobásu nakrájíme na kolečka.

Na připravené špejle či jehly začneme suroviny napichovat. Nejprve přijde maso, pak zelenina, klobása a opět maso. Takto ingredience střídáme, až do jejich vyčerpání. První a poslední kousek by přitom mělo tvořit maso.

Troubu předehřejeme na 210°C. Špízy osolíme, opepříme a rozložíme je na plech vyložený pečícím papírem. Nakonec je zakápneme olejem a pečeme 20 - 30 minut.

Upečený špíz podáváme s pečivem nebo vařeným bramborem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Špízy z vepřového masa s klobásou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu Špízy vepřového masa klobásou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Špízy z vepřového masa s klobásou

Kde najít informace



×