Polévka z červené čočky s klobásou recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Polévka z červené čočky s klobásou je hustá, zdravá a díky tomu, že červenou čočku nemusíme dlouho vařit, je i rychle hotová.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1/2 hrnku červené čočky
  • 1 mrkev
  • 2 rajčata
  • 1 ostravská klobása
  • 1 lžíce hladké mouky
  • olivový olej
  • zeleninový vývar
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • mletá pikantní paprika


Způsob přípravy

V hrnci na oleji krátce osmahneme nahrubo nastrouhanou mrkev. Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata a krátce vše podusíme.

Nyní přidáme čočku, špetku pepře, soli a papriky, zalijeme vývarem a vaříme asi 20 až 30minut. Ke konci vaření polévku zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a ještě krátce povaříme. Když je čočka měkká, přidáme do polévky na kostičky nakrájenou klobásu, podle chuti přidáme koření a už jen prohřejeme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Polévka z červené čočky s klobásou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu polévka červené čočky klobásou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Polévka z červené čočky s klobásou

Kde najít informace



×