Polévka z červené čočky s klobásou recept
Polévka z červené čočky s klobásou je hustá, zdravá a díky tomu, že červenou čočku nemusíme dlouho vařit, je i rychle hotová.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1/2 hrnku červené čočky
- 1 mrkev
- 2 rajčata
- 1 ostravská klobása
- 1 lžíce hladké mouky
- olivový olej
- zeleninový vývar
- mletý černý pepř
- sůl
- mletá pikantní paprika
Způsob přípravy
V hrnci na oleji krátce osmahneme nahrubo nastrouhanou mrkev. Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata a krátce vše podusíme.
Nyní přidáme čočku, špetku pepře, soli a papriky, zalijeme vývarem a vaříme asi 20 až 30minut. Ke konci vaření polévku zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a ještě krátce povaříme. Když je čočka měkká, přidáme do polévky na kostičky nakrájenou klobásu, podle chuti přidáme koření a už jen prohřejeme.