Zapečené brambory s kedlubnou a se slaninou recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí2 porce

Zapečené brambory s kedlubnou a se slaninou jsou jednou z variant na \"francouzské\" brambory. Je to příjemná změna.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g brambor
  • 150 g anglické slaniny
  • 1 kedlubna
  • 1 jarní cibulka
  • 1 lžíce nasekané zelené petržele
  • 2 vejce
  • 200 ml smetany na vaření
  • 50 g strouhaného parmezánu
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • sušená bazalka
  • olivový olej


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Stejně tak i kedlubnu. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, jarní cibulku na kroužky. V míse ušleháme smetanu s vejci, petrželkou, špetkou soli a ostatního koření.

Do pekáče vymazaného olejem skládáme střídavě vrstvy brambor, kedlubny, slaniny a jarní cibulky. Poslední vrstvou by měly být znovu brambory. Vše zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou, tak, aby byla poslední vrstva brambor ponořená..

Pekáč zakryjeme víkem a v předehřáté troubě pečeme do změknutí brambor. Pak zvýšíme teplotu trouby na 200 stupňů, vše posypeme nastrouhaným sýrem a už jen krátce dopečeme dozlatova.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Zapečené brambory s kedlubnou a se slaninou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu zapečené brambory kedlubnou slaninou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Zapečené brambory s kedlubnou a se slaninou

Kde najít informace



×