Pikantní kapr recept
Pikantní kapr chutná zase trochu jinak než ten klasický smažený. Proč bychom si ho pro změnu nepřipravili i na štědrovečerní stůl?
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 kapří filety
- 1 citron
- 2 stroužky česneku
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- mletá pikantní paprika
- olivový olej
Způsob přípravy
Den předem kapří filety zbavíme velkých kostí a nakrájíme na menší porce. Ty pak pokapeme ze všech stran citronovou šťávou.
V misce smícháme špetku soli, pepře, papriky, utřený česnek a lžíci oleje. Kousky ryby důkladně potřeme touto marinádou a uložíme na 24 hodin do ledničky.
Druhý den marinované kousky kapra osmažíme z obou stran v rozpáleném oleji. Podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovým salátem.