Francouzské kuřecí řízky recept
Francouzské kuřecí řízky můžeme podávat s bramborovou kaší nebo s bramborovým salátem. Jsou pikantní a pokud v receptu použijeme bezlepkovou mouku, můžeme jimi pohostit i celiaky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 řízky z kuřecího masa
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 bílý smetanový jogurt
- sůl
- mletý černý pepř
- mletá sladká paprika
- 1 vejce
- hladká mouka
- 1 citron
- rostlinný olej na smažení
- zelená petrželka
Způsob přípravy
V misce smícháme jogurt se špetkou pepře, papriky a soli, přidáme trochu citronové šťávy, utřený česnek a nastrouhanou cibuli. Vše důkladně promícháme.
Kuřecí řízky lehce naklepeme a osolíme. Pak je vložíme do misky s připravenou marinádou a uložíme alespoň na 3 hodiny do ledničky, nejlépe přes noc.
Řízky po marinování z misky vyndáme a do zbylé marinády přidáme vejce a podle potřeby hladkou mouku. Umícháme hladké těstíčko, ve kterém řízky obalíme a necháme ještě hodinu až dvě v chladnu.
Ve velké pánvi zahřejeme olej a řízky na něm osmažíme z obou stran. Podáváme horké s vybranou přílohou a na talíři je můžeme posypat nasekanou zelenou petrželkou.