Lečo s klobásou recept
Lečo s klobásou je nám všem známá klasika. Místo sádla můžeme použít třeba rostlinný olej a uzeninu bychom si měli vybrat opravdu kvalitní, abychom si jinak zdravé zeleninové jídlo nepokazili.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 5 vajec
- 1 větší cibule
- 6 světle zelených paprik
- 4 velká rajčata
- 50 g vepřového sádla
- 250 g klobásy
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Ve vyšší pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájenou klobásu a papriky, které jsme zbavili semen a nakrájeli na proužky. Vše dusíme za stálého míchání několik minut. Do pánve pak přidáme nakrájená rajčata, podle chuti vše osolíme a opepříme a ještě pár minut společně podusíme.
Vejce si rozšleháme v misce, do horké směsi je nalijeme a mícháme tak dlouho, dokud nezhoustnou.
Lečo můžeme klidně podávat jen s pečivem nebo k němu uvaříme brambory.