Salámová pizza s klobásou chorizo a olivami recept
Salámová pizza s klobásou chorizo a olivami je lehce pikantní a dokonale se v ní spojuje spousta různých chutí. Máme-li místo žampionů čerstvě nasbírané lesní houby, tím lépe.
Ingredience receptu
- 1 1/2 hrnku hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- 3 lžičky extra panenského olivového oleje
- 1 1/2 lžičky sušeného droždí
- 1/2 lžičky cukru krupice
- 2 cherry rajčátka
- 1 klobása chorizo
- 1/2 hrnku rajčatového protlaku
- 1 hrnek strouhaného sýra
- 8 plátků maďarského pikantního salámu
- 1/2 červené cibule
- 1/2 hrnku černých oliv
- 2 žampiony
- 100 g šunky
Způsob přípravy
Salámová pizza s klobásou chorizo a olivami je lehce pikantní a dokonale se v ní spojuje spousta různých chutí. Máme-li místo žampionů čerstvě nasbírané lesní houby, tím lépe. Troubu předehřejeme na 240 stupňů. Ve velké míse smícháme mouku, droždí, sůl, cukr, přidáme 3/4 hrnku teplé vody a olej a uhněteme hladké těsto. Těsto odložíme v míse přikryté utěrkou na teplé místo a necháme ho 60 minut kynout. Mezitím si vymažeme tukem formu na pizzu.
Když těsto vykyne, na pomoučeném vále z něho vytvoříme placku, kterou položíme do vymazané formy. Těsto potřeme rajčatovým protlakem a posypeme polovinou nastrouhaného sýra. Nyní na pizzu poskládáme plátky salámu, šunky, klobásy chorizo, žampionů, nakrájená cherry rajčátka a nakrájenou cibuli. Nakonec vše ještě posypeme zbylým strouhaným sýrem. Takto připravenou pizzu pečeme 15 až 20 minut v předehřáté troubě a ihned podáváme.