Domácí bůček recept
Domácí bůček si připravíme snadno a můžeme mít v lednici připraveno lákavé pohoštění pro hosty. Podáváme s chlebem, můžeme přidat nakládanou okurku nebo nakrájenou jarní cibulku.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kg vepřového hrudí
- 3 stroužky česneku
- 10 kuliček celého černého pepře
- 6 stroužků česneku
- 2 lžičky mleté červené papriky
- 3 lžičky soli
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
Způsob přípravy
Domácí bůček si připravíme snadno a můžeme mít v lednici připraveno lákavé pohoštění pro hosty. Podáváme s chlebem, můžeme přidat nakládanou okurku nebo nakrájenou jarní cibulku. V misce smícháme sůl, mletý pepř, mletou papriku a prolisovaný česnek. Vepřové hrudí uvaříme v osolené vodě s třemi stroužky česneku a celým pepřem.
Jestě teplé potřeme připravenou směsí koření, kterou jsme zředili dvěma lžičkami vývaru. Maso pak zabalíme do alobalu a uložíme na 3 hodiny do mrazícího boxu. Po třech hodinách vyjmeme a necháme uležet v lednici alespoň do druhého dne. Domácí bůček před podáváním nakrájíme na tenké plátky.