Brambory na kari s žampiony a lilkem recept
Toto chutné a pikantní vegetariánské jídlo připravíme v jednom hrnci. Můžeme podávat s chlebem nebo s rýží.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 velký brambor
- 150 ml zeleninového vývaru
- 1 lžíce oleje
- 1 cibule
- 1 lilek
- 250 g žampionů
- 400 ml kokosového mléka
- 2-4 lžíce kari
- nasekaný čerstvý koriandr
Způsob přípravy
Toto chutné a pikantní vegetariánské jídlo připravíme v jednom hrnci. Můžeme podávat s chlebem nebo s rýží. Nejdříve v hrnci na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory a orestujeme společné s cibulí. Omytý a osušený lilek nakrájíme na malé kostky a spolu s pokrájenými žampiony přidáme do hrnce, osolíme a krátce vše podusíme.
Směs posypeme kari kořením, přidáme vývar, kokosové mléko a pod pokličkou dusíme až jsou brambory měkké. Pak přidáme nasekaný koriandr, vše zamícháme a můžeme servírovat.