Poslední články v magazínu
Vláknina nesmí chybět v našem jídelníčku
Vláknina nám udržuje trávicí systém a střeva v dobrém stavu. Co to vlastně je? Vláknina jako taková nemá pro nás žádnou ...
Top 10 pomazánky
Asi všichni máme své rodinné recepty na pomazánky, které používáme často. Směsi různých ingrediencí mají v naší kuchyni o...
Vegetariánství jako způsob života
Každý člověk si může zvolit svůj způsob stravování a styl života. U vegetariánů v jídelníčku nenajdeme maso. Trocha hist...
Vitariánství a raw strava
Vitariánství Vitariánství je životní styl, způsob stravovaní i myšlení člověka. Vitariáni se stravují jinak a pro většinu...
Top 10 dresinky
Dresink je tekutý doplněk, který používáme v kuchyni především při přípravě salátů. Někdy ale může sloužit i jako dochuc...
Skořice: 7 zajímavostí, které o ní možná nevíte
Skořice provoní naše příbytky v čase Vánoc. Bez skořice si nedokážeme představit svařené víno nebo štrůdl. Každé koření m...
Pomeranč - oranžová síla v našem jídelníčku
Pomeranč bývá oblíbenou ovocnou svačinou nejen dětí, ale i nás, dospělých. Doby, kdy se na toto ovoce musely stát fronty,...
Těsto na pizzu
Pojďte si společně s námi připravit těsto na pizzu! Sice to asi nebude tak dobré a kvalitní, jako byste se na pizzu vydal...
Kupujete chlazené maso?
Také patříte k těm, kdo vyčkávají na slevové akce a pak nakoupí balíčkované chlazené maso do zásoby do mrazničky? Možná n...
Pomáháme večeří s Lenkou Klicperovou
Máte rádi gurmánské zážitky s přesahem. Akce Pomáháme večeří je přesně pro vás! Po prázdninové pauze bychom vás opět vel...
Jak na domácí těstoviny
Mnoho zkušených kuchařů a kuchařek si čas od času připraví domácí těstoviny, jelikož mají svou nezaměnitelnou chuť. Pokud...
Zamrazování surovin
Zamrazování je jeden ze způsobů konzervace potravin. Dnes je to již běžná praxe. V létě si zamrazíte ovoce, bylinky, houb...
Top 10 jídel z vepřového masa
Vepřové maso je křehčí, než maso hovězí, obsahuje více tuku a má tedy i vyšší energetickou hodnotu. Jeho výhodou je větši...
Sušíme doma
Sušení ingrediencí na přípravu pokrmů je běžné od nepaměti. Dříve to mělo mnohem větší význam než dnes. Lidé si na zimu n...
Jak na kynuté těsto?
Mnoho začínajících kuchařek a kuchařů se obává pečení z kynutého těsta, jelikož se všeobecně traduje, že příprava je náro...
Jak nakládat houby a zeleninu
Houbařská a okurková sezóna v plném proudu a vy už nevíte co s tím? Nakládání je velice dobrý způsob uchování h, jelikož ...
Bešamelová omáčka
To je prostě základ Pokud se naučíte bešamelovou omáčku, máte zmáknuto hned několik tradičních českých omáček. Je jednodu...
Jak na salát?
Tento článek je určen pro začátečníky v kuchyni, kteří se chystají na přípravu salátu a neví jak na to. Možná si řeknete,...
Méně používané druhy ovoce
Karambola nebo Kumquaty V tradiční české kuchyni se používají druhy ovoce, které pocházejí z České republiky. Jedná se o ...
Druhy skopového a jehněčího masa
Připravujete doma skopové či jehněčí? Skopové a jehněčí maso není v České republice příliš oblíbené. V posledních letech ...
Jak na vývar?
Zeleninový, masový, rybí vývar je základ naší české kuchyně. Připravit výtečný vývar není nic složitého, jen to chce mít ...
Příprava kompotů
Jak na ovocné kompoty? Chutnají vám nebo vašim dětem ovocné kompoty? Chystáte se na ně poprvé? Určitě se toho nebojte a v...
Luštěniny
Luštěniny se v našem jídelníčku neobjevují příliš často, přitom existuje mnoho vynikajících druhů a receptů na jejich pří...
Jak oloupat rajčata a papriky
Loupaná rajčata a papriky mají mnoho způsobů použití. Jejich chuť je po oloupání jemnější a jsou lépe stravitelné. Pokud ...
Jak na ryby?
Kapr nejen na Vánoce Obecně je známo, že se v Čechách jí málo ryb. Přitom by ryba na našem jídelníčku měla být aspoň jedn...
Jak na zvěřinu?
Není maso jako maso Připravit kuřecí a vepřové maso není složité, hovězí a skopové už je pro některé tak trochu výzva. Al...
Opomíjené druhy zeleniny
Tradiční či netradiční? Tradiční české recepty vycházely z toho, co se u nás vypěstovalo. Od nepaměti v kuchyni připravuj...
Bylinky
Zelené koření Dříve měla každá správná hospodyně na zahrádce bylinky, bez kterých by se ve své kuchyni neobešla. Bylinky ...
Druhy hovězího masa
Pro nezkušené kuchařeZkušené kuchařky a kuchaři už dávno netápají, když vkročí do masny. Rozhodně objednají až pět druhů ...
Top 10 jídel z hovězího masa
Hovězí maso je spolu s vepřovým nejpoužívanějším masem v české kuchyni. Upravovat ho můžeme buď tím, že ho pečeme a vařím...
Pozor na výběr octa
Ocet sehrává v kuchyni důležitou úlohu, ale nesmíte podcenit jeho správný výběr. Mohou mít totiž na chuť a kvalitu jídel ...
Jak udělat správnou domácí majonézu?
Udělat správnou a lahodnou domácí majonézu není žádný velký kumšt pokud známe ty správné fígle. Naše domácí majonéza bude...
Top 10 domácích moučníků
Všechny ty domácí buchty, koláče, dorty, nákypy, pudinky a poháry. Kdo by je neměl rád. Ta úžasná sladká vůně, linoucí se...
Jak si udržet zdraví a kondici i přes léto
Na první pohled se může zdát, že v létě s hezkým počasím a delšími dny bude jednodušší zůstat fit. Opak je však často pra...
Top 10 rybích jídel
Rybí maso je chutné, zdravé a většinou i dietní. Právě proto bychom tedy měli ryby jíst co nejčastěji. To, že mnohým z ná...
Degustační charitativní večeře v Café AdAstra s Filipem Sajlerem
Chtěli bychom se s vámi podělit o zajímavý gurmánský zážitek ze začátku června. Byli jsme na Charitativní degustační veče...
Top 10 domácích zmrzlin
Na doma připravené zmrzlině je skvělé to, že vždy přesně víme, co v ní je, na rozdíl od mnoha lákavých zmrzlin kupovaných...
Jak jsme zapojili děti do úklidu domácnosti
Dítě, které se samo s chutí a bez domlouvání zapojuje do úklidu domácnosti je určitě snem každé maminky. Bohužel většinou...
Kopřiva dvoudomá, hnojivo pro naše tělo
Kopřiva dvoudomá roste všude kolem nás. Většinou kolem ní procházíme bez povšimnutí, nebo se o ni "spálíme" a máme na těl...
Francouzské brambory
Máte rádi francouzské brambory a hledáte recept na jejich přípravu? Potom jste na správném místě, jelikož recept na franc...
Top 10 smoothie
Od prvních slunečních paprsků na jaře, až do konce horkého léta, nám nápoje připravené z čerstvého ovoce nebo zeleniny do...
Heřmánek léčí nejen děti
Heřmánek pravý se podává především dětem v podobě čaje na nadýmání a křeče či bolesti bříška. Mnoho z nás však netuší, že...
Jak vařit rýži
Rýže a pokrmy z ní jsou každému notoricky známé a tak zabývat se teď tím, jak ji správně vařit, by se mohlo zdát naprosto...
Smoothie všeho druhu
Co je to vlastně smoothie? Jedná se o míchaný nápoj složený buď ze zeleniny, nebo ovoce. Zelenina a ovoce by měli být čer...
Jak vařit při cukrovce
Cukrovka, neboli diabetes, je nemoc, při které náš organizmus nedokáže udržet správnou koncentraci krevního cukru (neboli...
Jak uvařit italské risotto
Nebude v žádném případě řeč o vařené rýži, do které jsme přidali pytlík mražené zeleniny a nakrájeli pečené maso, co nám ...
Jak vařit špagety
Špagety patří v naší kuchyni k nejoblíbenějším těstovinám. Zřejmě proto, že jejich přípravu zvládne i naprostý kuchařský ...
Jak uvařit ledvinky
Leckdo z nás nad vnitřnostmi ohrnuje nos, ale v kuchyni některých zemí, například ve francouzské, jsou oblíbenou surovino...
Grilování stylově
S létem začíná i grilovací sezóna. Letní grilování je jedním z nejoblíbenějších způsobů kuchtění. Zejména kvůli tomu, že ...
Jak uvařit kroupy
V poslední době se při vaření více a více vracíme k základním surovinám, ze kterých vařily už naše prababičky. Většinou j...