Peče celá země se dočká druhé řady! Vysílat se bude příští rok
Příznivci pečení se mohou radovat. Nová řada pořadu Peče celá země je dotočená a v první polovině příštího roku zamíří na televizní obrazovky. Jak se bude dařit novým soutěžícím v plnění nelehkých úkolů, budou bedlivě sledovat porotci Josef Maršálek a nově i bloggerka a cukrářka Míša Landová.
Po úspěchu první řady soutěže bylo nasnadě v pořadu pokračovat, a tak se v loňském roce uskutečnil konkurz, z něhož bylo vybráno nejlepších dvanáct amatérských pekařů, kteří se utkají o vítězství i hodnotnou odměnu. Stateční účastníci se v květnu sešli na zámku Bon Repos nedaleko Prahy, kde jejich zápolení monitoroval štáb České televize.
"Po náročném výběru těch nejlepších amatérských pekařů jsme měli zhruba půl roku na přípravu natáčení. Jelikož jsme se vrátili na dobře známé místo, mohli jsme uplatnit spoustu znalostí z první řady. Hodně jsme se z ní poučili a vše nachystali tak, aby si diváci pečící výzvy a souboje s časem a postupy užili ještě víc," říká kreativní producent Petr Mühl a doplňuje: "Teď nás čeká samozřejmě další důležitý úkol – ze stovek hodin natočeného materiálu sestříhat to nejzábavnější, nejvoňavější a nejhezčí."
S Josefem Maršálkem bude soutěžící nově hodnotit Míša Landová, blogerka, lektorka cukrářských kurzů, spisovatelka a velká milovnice makronek. "Z oslovení Českou televizí mám velkou radost. A je pro mě výzva, navázat tam, kde ukázala první řada svoji sílu. Myslím, že si diváci oblíbili nejen samotný formát, ale velký podíl na tom měli jistě i soutěžící, a hlavně porotci Mirka Slavíková s Josefem Maršálkem. Stejně spravedlivé a přínosné hodnocení a rady se budu snažit předávat i já."
Jak to všechno dopadne a kdo naváže na minulé vítězství sympatické právničky Petry Burianové, si budeme muset ještě chvíli počkat. Jisté však je, že pořadem budou provázet, stejně jako v přechozí řadě, moderátoři Josef Kopta a Tereza Bebarová.
Foto: Mikuláš Křepelka
Lívanečky podle Petry Burianové
Vítězka první řady pořadu Peče celá země vydala svou knižní prvotinu a naleznete v ní i tento recept.
Jablečný štrůdl
Klasika, která se nikdy neomrzí. Těsto, jablka, skořice a třeba ještě ořechy. Nádhera!
Croquembouche
Troufnout si na tento dezert už vyžaduje značné pekařské schopnosti. Soutěžící z pořadu Peče celá země to zažili na vlastní kůži.
Maková kynutá babka podle Josefa Maršálka
Porotce oblíbené pekařské soutěže moc dobře ví, jak upéct báječný dezert. Důkazem je nejen tento recept.