Kokosové vegan kari recept
Pokud máte rádi bezmasá jídla, kokosové vegan kari vás nadchne. Recept je vhodný i pro vegany a podobné lidské bytosti :)
Ingredience receptu
- 1 najemno nasekaná cibulka
- 1 nahrubo nastrouhaná mrkev
- 1 menší cuketa
- 3 žampiony nakrájené na kostičky
- Kousek pórku
- 1/2 plechovky kokosového mléka
- 1 lžička olivového oleje
- Česnek dle chuti
- Marinované tofu, tempeh či cizrna
- Koření dle chuti: sůl, chilli, kurkuma, kari, kmín apod.
Způsob přípravy
Na pánvi si nechte rozehřát trochu olivového oleje. Mezitím si nakrájejte veškerou zeleninu, žampiony, a pokud si nezvolíte cizrnu, tak i tempeh či tofu. Na pánev přidejte nadrobno nasekanou cibulku a chvíli orestujte.
Potom přidejte zbylou zeleninu a žampiony a nakonec nadrobno nasekaný česnek. Přihoďte tempeh, tofu či cizrnu, přilijte trochu vody a dostatek koření dle chuti.
Nakonec nechte rozpustit kokosové mléko a duste, dokud vše perfektně nezměkne. Podávejte s přílohou dle chuti – nic nezkazíte rýží či rýžovými nudlemi. Dobrou chuť!