Jak udělat správnou domácí majonézu?

Tomáš Rohlena

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Udělat správnou a lahodnou domácí majonézu není žádný velký kumšt pokud známe ty správné fígle. Naše domácí majonéza bude lahodná, jemná a ve správné konzistenci, pokud ji budeme připravovat z ingrediencí, které mají stejnou takřka pokojovou teplotu. Proto je úplně nejdůležitější včas vyndat vejce z ledničky a to i na pár hodin předem.

Hned na počátku je velmi dobré do žloutků přidat pepř, sůl i ocet, nebo trošku citrónové šťávy. Následně slunečnicový olej. Přidáme-li i malé množství hořčice, bude naše majonéza konzistenčně krásně jemná a vazká. Tu je dobré přidat ještě před olejem a šleháním. Nejlepší je na šlehání ruční metlička. Posílíte svaly a vaše majonéza bude jemná a lahodná.

Pokud se nám ale přece jenom stane, že se nám majonéza srazí, rychle napevno rozšleháme žloutek s troškou soli a pak postupně po malých kapkách přidáváme sraženou majonézu a přimícháváme. Majonéza získá znovu tu správnou jemnost, jakou u ní právě chceme mít.


Vaječný salát s domácí majonézou

Vaječný salát s domácí majonézou


Majonézu můžete použít třeba do Vaječného salátu.


Bramborový salát

Bramborový salát


Klasické použití majonézy do Bramborového salátu.



Sdílejte článek s přáteli!

Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Jak udělat správnou domácí majonézu?, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Hledat podobné články jako Jak udělat správnou domácí majonézu?.
Nebo hledejte podobné podle části názvu: jak, udělat, správnou, domácí, majonézu?.


×