Sdílet:

Šumavská topinka recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Šumavská topinka čerstvě připravená je výborným pikantním pohoštěním pro nečekanou návštěvu. Nebo ji můžeme podávat jako rychlou lehkou večeři.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 8 plátků chleba
  • 6 vajec
  • 100 g strouhaného sýra
  • plnotučná hořčice
  • rostlinný olej na smažení
  • 1 lžíce másla
  • sůl
  • pár snítek zelené petržele


Způsob přípravy

Na rozpáleném oleji opečeme plátky chleba z obou stran. V malé pánvi na másle usmažíme míchaná vejce, která nezapomeneme osolit.

Každou topinku potřeme hořčicí, na ni navrstvíme horká míchaná vajíčka a vše posypeme strouhaným sýrem. Nakonec obloženou topinku ozdobíme zelenou petrželkou.

Chceme-li mít topinku s trochu ostřejší chutí, použijeme místo plnotučné hořčice jinou, pikantnější.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Šumavská topinka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Šumavská topinka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Šumavská topinka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Šumavská topinka


×