Šumavská topinka recept
Šumavská topinka čerstvě připravená je výborným pikantním pohoštěním pro nečekanou návštěvu. Nebo ji můžeme podávat jako rychlou lehkou večeři.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 8 plátků chleba
- 6 vajec
- 100 g strouhaného sýra
- plnotučná hořčice
- rostlinný olej na smažení
- 1 lžíce másla
- sůl
- pár snítek zelené petržele
Způsob přípravy
Na rozpáleném oleji opečeme plátky chleba z obou stran. V malé pánvi na másle usmažíme míchaná vejce, která nezapomeneme osolit.
Každou topinku potřeme hořčicí, na ni navrstvíme horká míchaná vajíčka a vše posypeme strouhaným sýrem. Nakonec obloženou topinku ozdobíme zelenou petrželkou.
Chceme-li mít topinku s trochu ostřejší chutí, použijeme místo plnotučné hořčice jinou, pikantnější.