Makovec recept
Makovec je ideální moučník k nedělní snídani, hodí se i na svačinu dětem do školy. Nedá moc práce a je rychle hotový.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 220 g polohrubé mouky
- 160 ml rostlinného oleje
- 6 vajec
- 200 g cukru krupice
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 6 lžic mletého máku
- moučkový cukr na zdobení
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Vejce s cukrem vyšleháme do hladké pěny. Pak postupně za stálého šlehání přidáváme olej, mák a mouku, ve které jsme rozmíchali kypřící prášek.
Formu na pečení makovce vymažeme olejem a vysypeme moukou. Hotové těsto nalijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme moučník asi 25 minut. Po této době zapíchneme doprostřed špejli a pokud ji vytáhneme čistou, je makovec upečený.
Po vychladnutí moučník posypeme moučkovým cukrem. Fotografie: Facebook.com