Poslední články v magazínu
Jak zhubnout a už nikdy nepřibrat
Jak zhubnout a už nikdy nepřibrat, to je otázka, která trápila, trápí nebo bude trápit téměř každou ženu, kterou známe. J...
Jak si zpříjemnit předvánoční čas aneb Těšíme se na Vánoce!
Venku se snáší poslední lístky stromů k zemi, snad jim již sekundují i první sněhové vločky, teploty se pomalu sunou k nu...
Znáte topinambur?
Co to vlastně je? Topinambur se ve skutečnosti jmenuje slunečnice topinambur nebo také starším názvem topinambur hlíznatý...
Top 5 jídel s vejci
Vajíčka máme naštěstí v ledničce vždycky. Kolikrát to bývá naše poslední záchrana na rychlou večeři nebo dobrou snídani. ...
Co jíst na zlepšení nálady?
Každý má svůj zaručený recept na depku, někdo sáhne po sladkém, jiný po slaném či kyselém. Avšak né vždy se dostaví zlepš...
Zdravá strava u dětí
Zdravá strava či výživa je mezi lidmi čím dál tím populárnější a rozšířenější, avšak většina naší populace má špatné stra...
Agávový sirup, zdravé sladidlo
Agávový sirup se v České republice stává čím dál tím populárnější. Lidé začínají přemýšlet nad svým zdravím a tím pádem i...
Avokádo je super ovoce!
Patří avokádo na váš jídelníček? Pokud ne, tak je na čase jej zařadit. Je plné vitamínů a zdraví prospěšných látek. Ačkol...
Rozhovor s šéfkuchařem z Jam&co. Adamem Šínem
Dnes vám přinášíme rozhovor s šéfkuchařem Adamem Šínem z restaurace Jam & co. Za 6 let pobytu v Praze již měl možnost vař...
Kokosový olej pro vaše zdraví
Kokosový olej se stává čím dál tím oblíbenějším v naší kuchyni, jelikož se lidé zamýšlejí nad tím, co jedí a nad svým zdr...
Top 5 jídel z cukety
Zelenina tvarem připomínající okurku se v českých kuchyních objevila v 80. letech, a to přímo v masovém měřítku. Bylo to ...
Top 5 jídel z rajčat
Rajčata najdeme v každém obchodě v oddělení zeleniny. Ale napadlo vás někdy o něm uvažovat jako o ovoci? Ne, to vůbec nen...
Kuchařka Vánoční cukroví ke stažení
Stáhnout kuchařku Vánoční cukroví zdarma! Když se začne přibližovat advent, každý kuchař či kuchařka začne hledat osvěd...
Čokoláda nejen na podzimní depku!
Čokoláda je jednou z nejoblíbenějších pochoutek na světě a je také tou nejprodávanější. Druhů je nespočetně mnoho tak, ab...
Svatomartinské víno 2017
Svátek Sv. Martina, 11. listopad 2017, je pro všechny milovníky vína, a především pro vinaře, důležitým a s napětím očeká...
Jak používat kokosový olej
Kokosový olej dnes dokáže nahradit spoustu věcí nejen v kuchyni, ale také v koupelně. Jedna lahvička oleje vás v lékárně ...
Top 5 jídel bez lepku
Ať už máme v rodině někoho s celiakií nebo jen s obvykle přechodnou alergií na lepek, je změna jídelníčku nutná. Obvykle ...
Top 5 jídel z kapra
Kromě toho, že smažený kapr bývá nedílnou součástí štědrovečerní večeře v mnoha domácnostech, je to ryba, jejíž maso se h...
Italská kuchyně
Italská kuchyně je velice pestrá, chutná a je považována za jednu z nejlepších na světě. Liší se podle regionů, kde najde...
Co se jí na Vánoce v jiných zemích?
Vánoce slaví každá země trochu jinak, má své tradice a své tradiční vánoční pokrmy. Samozřejmě jsou země, které Vánoce ne...
Stévie, slazení bez kalorií
Už jste někdy slyšeli o stévii sladké? Jedná se o malou tropickou rostlinku, která je až 300 krát sladší než cukr. Z toho...
Vánoce nemusí být kalorickou bombou!
Vánoce jsou pro většinu lidí to nejhezčí období v roce, období klidu a pohody. Avšak v posledních letech je to spíše hon ...
Top 6 nejjedovatějších potravin
Lidské zdraví je z více jak 40% ovlivněno tím, jak se každodenně stravujeme. To co jíme, zásadním způsobem ovlivňuje všec...
Vše o víně, co by jste měli znát
Sommelierské pojmy nemusejí být španělskou vesnicí. Naučte se jim porozumět Znáte ten pocit, kdy si v restauraci objedná...
Top 10 svátečních obědů
O svátečním obědě má každý svou představu. Někdo zarputile lpí na jídlech klasické české kuchyně, jiní si zase raději poc...
Zažeňte nemoci vhodným jídlem
Na podzim a v zimním období se nejvíce daří různým virům a bakteriím. Někteří lidé mají dobrou imunitu a vůbec neonemocní...
Podzim v našem jídelníčku
Podzim je pro některé lidi oblíbené roční období, pro jiné přímo nenáviděné. Přibývá deštivých dní, ochlazuje se a už se ...
Paleo strava, už jste o ní slyšeli?
Paleolitická strava neboli dieta či paleo strava, je způsob stravování a životní styl. Někdy bývá také označována jako di...
Top 10 lehkých jídel
Nutriční poradci a ti, co se zabývají zdravým stravováním vůbec, by nám možná řekli, že neexistují nezdravá jídla. Nezdra...
Podzimní detox
Většina lidí považuje jako vhodné roční období na detox jaro. Nejspíš je to proto, že po zimě chceme doslova pocítit tu e...
Palmový olej, co o něm vlastně víte?
Palmový olej, je rostlinný olej, který se dnes běžně přidává do potravin. Vlastně se stal nejběžnějším olejem na trhu. Zí...
Nové zimní menu v Jam and Co. od středy 11.10.2017
Výjímečná pražšká restaurace Jam&Co přináší změny menu. Nové pokrmy budou určitě úžasné a naše redakce je přijde brzo och...
Jak si doma vyrobit máslo
Nechceme se přece v obchodech přetlačovat s davem a nakupovat předražené máslo do zásoby, protože co kdyby náhodou nebylo...
Indická kuchyně je prostě jedinečná
Indické pokrmy jsou čím dál tím oblíbenější a v dnešní době není problém si zajít na dobrý oběd nebo večeři do indické re...
Recept na výrobu domácího pracího gelu
V současné době trh nabízí nepřeberné množství pracích gelů, prášků nebo kapslí na praní. O jejich složení, účinku nebo c...
Kouzlíme s jablky v kuchyni
S pomalu nastupujícím podzimem se také přibližuje čas, kdy budeme ze stromů sbírat naši úrodu - jablka. Ještě je nemáme v...
Top 10 nápojů na Silvestra
Ten úplně poslední den v roce bývá důvodem k oslavám. Někdo slaví, že pro něj nepříliš radostný rok končí a že začíná rok...
Už jste vyzkoušeli domácí majonézu?
Majonézu seženeme v každém obchodě a hned několik druhů. Některé jsou chutnější, jiné až nepoživatelné. Zkuste svou vlast...
Jak smažíme maso
Asi si řeknete, že na smažení masa vůbec nic není, ale je dobré dodržovat několik pravidel, která vám zaručí nejchutnější...
Jak na dušenou zeleninu
Pro spousta kuchařek a kuchařů je dušení zeleniny samozřejmost a hračka. Tento článek je určen začátečníkům v kuchyni a t...
Jak na domácí ochucené máslo
Ochucené máslo je velice lahodné a má mnoho variací. Je skvělé k večeři s celozrnným pečivem nebo opečenými toasty. Hodí ...
Top 10 večeře
Ať už denně vaříme večeři pro celou rodinu nebo jen tak pro sebe, asi její přípravou nechceme strávit celý večer a nechce...
Jak na masové závitky
Masové závitky a rolády jsou velice oblíbené, jelikož si můžeme s masem vychutnat i náplň, která bývá různorodá. Variant ...
Jak na domácí aspik
Rosol nebo-li aspik se dá jednoduše připravit se želatinou, ale nikdy to nebude úplně ono. Pokud chcete vyzkoušet poctivo...
Goji v našem jídelníčku
Goji přispívá k naší psychické pohodě. V dnešní době je hodně žádané a kupované. Co to je? Godži nebo goji jsou plody ro...
Cuketa v naší kuchyni
Cuketa se velice často pěstuje na zahradách, jelikož je nenáročná, dorůstá velkých rozměrů a její využití je různorodé. T...
Řasy zpestří jídelníček a zlepší zdraví
V dnešní době jsou řasy již běžnější a jsou častěji využívané v naší kuchyni. Nejenom, že zpestří jídelníček, ale mají i ...
Vláknina nesmí chybět v našem jídelníčku
Vláknina nám udržuje trávicí systém a střeva v dobrém stavu. Co to vlastně je? Vláknina jako taková nemá pro nás žádnou ...
Top 10 pomazánky
Asi všichni máme své rodinné recepty na pomazánky, které používáme často. Směsi různých ingrediencí mají v naší kuchyni o...
Vegetariánství jako způsob života
Každý člověk si může zvolit svůj způsob stravování a styl života. U vegetariánů v jídelníčku nenajdeme maso. Trocha hist...