Bezinková šťáva
Kdo by neznal bezinky. Uděláme si z květů šťávu. Její výbornou chuť oceníte!...
Pečený čaj černý rybíz
Sice už je po sezóně černého rybízu, ale mnoho lidí si ho zamražuje. Pak se často stává, že pro rybíz není místo na nic j...
Květen - čas černého bezu
Blíží se doba, kdy doslova na každém kroku můžeme vidět velká bílá květenství černého bezu. Tenhle zdánlivě obyčejný keř ...
Bezinková sezóna vrcholí: tipy jak zužitkovat plody bezu černého
Smradinky, kobzinky či bzinky, i tak se lidově přezdívalo bezu černému, který je jednou z nejoblíbenějších léčivých rostl...
Rybízový pečený čaj
O rybízu je známo, že je velice zdravý, obzvláště ten černý. Najdeme v něm vysoký obsah vitamínu C, mnoho minerálních lát...
Ochucený ocet
V teplých měsících dozrávájí na zahradě poklady. Můžeme si udělat ochucený ocet na salát....
Domácí ostružinový likér
Domácí ostružinový likér je voňavý nápoj pro dospělé. Hodí se skvěle také třeba k přípravě míchaných nápojů. Pokud nemá...
Květy černého bezu – lék, který je zdarma
Konec května až polovina června je období, kdy mnozí z nás sbírají květy černého bezu, který je také hojně lidově nazýván...
Populární šťáva z kaktusu aneb agávový sirup
Cukr je pro lidské tělo velmi důležitý a naše tělo se bez cukrů zkrátka neobejde. Avšak cukr ve velmi vysokém množství šk...
Linecké cukroví
Vůně lineckého cukroví doslova ukazuje, že se blíží Vánoce. Kdo by si jen dokázal představit tyto krásné svátky bez slepo...
Rybízový džem
Rybíz je velmi zdravý a chutný. V kuchyni má mnoho využití. Můžeme si udělat rybízovou šťávu, džem nebo upéct rybízový ko...
Rybízová omáčka se smetanou
Rybízová omáčka se smetanou je další verze skvělé omáčky připravené z čerstvého bobulovitého ovoce....
Jedna z mnoha radostí léta - letní ovoce
Ať už je čerstvě natrhané z vlastní zahrádky, nebo zakoupené na trhu, letní ovoce je jedním z důvodů, proč se tak těšíme ...
Kdy sbírat černý bez a co všechno umí?
Bez černý patří v lidovém léčitelství mezi ty rostliny, u kterých se využívá více jejich částí. V případě černého bezu js...
Muffiny s červeným rybízem
Ovocné muffiny jsou snadný dezert, který můžete podávat ke kávě, jako snídani nebo svačinu. Červený rybíz dodá sladkému m...
Rybízová omáčka s vínem
Rybízová omáčka s vínem se hodí jak ke sladkým jídlům, tak k masu, zejména zvěřině. Tento recept je považován za základní...
Rybízový likér
Koláče napečeny, marmelády uvařeny – co ještě připravit z přebytkového rybízu? Z červených nakyslých kuliček můžeme přich...
Černý bez - bezinka neboli zázračný lék
Černý bez neboli latinským názvem Sambucus nigra je jedním z nejznámějších a nejpoužívanějším přírodním léčivem u nás. Ta...
Top 3 vánoční menu: Ozvláštněte si vaše letošní Vánoce…
Sestavili jsme pro vás seznam top 3 brilantního sedmichodového vánočního menu. Pokud se nebojíte změny a chcete letošní V...
Rybízová marmeláda
Rybízová marmeláda je lehce nakyslá, hodí se k promazávání dortových korpusů, nezastupitelná je při pečení lineckého cukr...
Jednoduchá rybízová marmeláda
Jednoduchá rybízová marmeláda je pikantní a zároveň sladká. Jako dělaná na promazávání dortů nebo lineckého cukroví. ...
Top 5 recepty na červenec 2021…
Červenec je symbolem zralého ovoce, které nás osvěží v nejteplejším měsíci roku. Inspirujte se našimi sezónními tipy na l...
Tipy na osvěžující letní polévky z ovoce
Na první pohled se může zdát, že o polévky není v teplých letních dnech příliš velký zájem, ale pokrm, který často předch...
Rybízový džem
Domácí rybízový džem namazaný na čerstvé pečivo je lahodná snídaně nejen pro děti. Džem můžeme také přidávat do smetanový...
Kuřecí Enchiladas
Toto je mexická chuťovka, která musí chutnat každému a je jednoduchá na udělání. Zapneme si troubu na 180°C. Na nep...
Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem
Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem je jídlo s neobvyklou chutí, vytvořenou marinováním masa a přidáním pom...
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka je asi nejznámější českou omáčkou vůbec. Nesmí chybět na žádném slavnostním rodinném obědě. Důkladně o...
Marinovaný kapr a salát s červenou řepou
Marinovaný kapr a salát s červenou řepou může být slavnostní vánoční večeře trochu jinak než je obvyklé. Proč občas nevy...
Fazole na kyselo
Fazole na kyselo chutnají třeba s natvrdo uvařenými vejci nebo s opečenou kvalitní uzeninou. Nejčastěji v tomto receptu p...
Pečená treska s citronem a česnekem
Snadný recept na pečenou tresku v řeckém stylu s hrstkou středomořského koření a citronovou šťávou. Vychutnejte si tuto ...
Hovězí přední
Krk nebo kližka z hovězího dobytka patří do skupiny tzv. hovězího předního masa. Hodí se k dušení, vaření a dá se i dobře...
Srnčí ragú
Zvěřina má svou specifickou vůni i chuť a před tepelnou přípravou je třeba, aby byla správně uzrálá. Pokud zvolíte kupova...
Chřest pečený v troubě
Chřestová sezóna je od konce dubna do poloviny června a největší sílu má zelenina v květnu. Chřest je ceněný pro jemnou c...
Rybíz ala brusinky
Rybíz ala brusinky se skvěle hodí třeba ke svíčkové. Nebo k jiným masům, prostě všude tam, kde bychom použili naložené br...
Rybízový koláč s tvarohem
Rybízový koláč s tvarohem je rychlý moučník, jeho chuť je lehce nakyslá a velmi osvěžující. Můžeme použít i mražený rybí...
Rychlá rybízová bublanina
Rychlá rybízová bublanina je velmi jednoduchý moučník. Kromě rybízu můžeme použít úplně jiné drobnější ovoce. Nejlépe sam...
Rybízový koláč
Rybízový koláč je vyloženě letní moučník. Sladká žmolenka tu krásně doplňuje svěží nakyslost čerstvého rybízu....
Rybízová marmeláda
Rybízová marmeláda je lehce nakyslá a často ji používáme na promazávání sladkých dortů, nebo klasického lineckého pečiv...
Pečené vepřové koleno
Pečené vepřové koleno, toto původem tradiční bavorské jídlo, podáváme většinou s pikantní hořčicí nebo křenem a s čerstv...
Pomerančová limonáda
Pomerančová limonáda je přesně ten pravý osvěžující nápoj pro horké léto. Když si ho doma připravíte z čerstvých citrusů,...
Svíčková s houskovým knedlíkem
Svíčková s houskovým knedlíkem je královnou všech českých omáček. Její lahodná smetanová chuť nás vždycky dostane. K...
Smažené tofu s japonskou omáčkou ponzu
Tofu připravené originálním způsobem. Je to japonská dobrota, která zachutná snad každému....
Slaný pudink s pórkem a sýrem
Díky tomuto receptu budete mít pocit, že pudink a chleba k sobě odjakživa patří. Což je dost divný. Ale sami uvidíte, že ...
Citronový koláč na plech
Tenhle koláč je velmi snadný na přípravu. Citronový koláč zvládnou i začátečníci a moučník není žádná dusivá hmota, ktero...
Kapří hranolky
Sladkovodní ryba kapr má v české kuchyni velkou tradici, a pokud patříte k jejím fanouškům, určitě vyzkoušejte tento rece...
Dezert panna cotta s meruňkovou polevou
Dezert panna cotta s meruňkovou polevou je kouzelná pochoutka z italské kuchyně. Základ je vždy stejný, polevy nebo ovocn...
Kuřecí gyros
Kuřecí gyros je trochu exotické ale už i u nás velmi známé jídlo. Doma si ho můžeme připravit přesně podle své chuti. ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Stava z cerneho rybizu recepty