Rychlá rybízová bublanina recept
Rychlá rybízová bublanina je velmi jednoduchý moučník. Kromě rybízu můžeme použít úplně jiné drobnější ovoce. Nejlépe samozřejmě čerstvé, ale ani mraženým ovocem nic nezkazíte.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukr krupice
- 3 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 150 ml sladké smetany
- 60 ml bílého jogurtu
- rybíz (červený, bílý, černý)
- olivový olej
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. V míse ušleháme vejce s cukrem do pěny. Pak postupně přidáváme mouku, ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva. Nakonec do těsta za stálého míchání přidáme jogurt a smetanu.
Formu na bublaninu vymažeme olejem a vysypeme moukou. Nalijeme do ní těsto a a hustě ho posypeme opraným rybízem. V předehřáté troubě pečeme bublaninu 20 až 30 minut. Doprostřed moučníku zapíchneme špejli a když ji vytáhneme čistou je bublanina upečená.