Rychlá rybízová bublanina recept
Rychlá rybízová bublanina je velmi jednoduchý moučník. Kromě rybízu můžeme použít úplně jiné drobnější ovoce. Nejlépe samozřejmě čerstvé, ale ani mraženým ovocem nic nezkazíte.
Ingredience receptu
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukr krupice
- 3 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 150 ml sladké smetany
- 60 ml bílého jogurtu
- rybíz (červený, bílý, černý)
- olivový olej
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. V míse ušleháme vejce s cukrem do pěny. Pak postupně přidáváme mouku, ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva. Nakonec do těsta za stálého míchání přidáme jogurt a smetanu.
Formu na bublaninu vymažeme olejem a vysypeme moukou. Nalijeme do ní těsto a a hustě ho posypeme opraným rybízem. V předehřáté troubě pečeme bublaninu 20 až 30 minut. Doprostřed moučníku zapíchneme špejli a když ji vytáhneme čistou je bublanina upečená.