Marinovaný kapr a salát s červenou řepou recept
Marinovaný kapr a salát s červenou řepou může být slavnostní vánoční večeře trochu jinak než je obvyklé. Proč občas nevybočit ze stereotypu a nepochutnat si na něčem novém.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kapr
- olej na smažení
- 200 g polohrubé mouky
- mletá červená paprika
- mletý černý pepř
- sůl
- marináda:
- šťáva z ½ citronu
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžíce soli
- 1 lžička mletého černého pepře
- 1 lžíce Solamylu
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžíce hořčice
- 1 dl piva
- salát:
- 400 g brambor uvařených ve slupce
- 1 lžíce vinného octa
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- nasekaný koriandr
- 400 g vařené červené řepy
- 40 g ančoviček
- sůl, mletý černý pepř
- svazek jarní cibulky
Způsob přípravy
Marinovaný kapr a salát s červenou řepou může být slavnostní vánoční večeře trochu jinak než je obvyklé. Proč občas nevybočit ze stereotypu a nepochutnat si na něčem novém. Salát připravíme ve velké míse, do které nasypeme vařené brambory a vařenou řepu, obojí nakrájené na kostičky. Přidáme vinný ocet, rozetřený česnek, olivový olej, jarní cibulku nakrájenou na drobné kousky a nasekaný koriandr. Vše důkladně promícháme, přidáme nakrájené ančovičky, osolíme a opepříme.
Hotový salát necháme hodinu uležet v lednici, aby se chutě propojily. V míse smícháme všechny přísady na marinádu. Omytého a osušeného kapra nakrájíme na jednotlivé porce. Vložíme je do marinády a necháme v lednici do druhého dne odležet. Druhý den kapra obalíme ve směsi mouky s paprikou, pepřem a solí a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.