Sdílet:

Rybízový koláč recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí12 porcí

Rybízový koláč je vyloženě letní moučník. Sladká žmolenka tu krásně doplňuje svěží nakyslost čerstvého rybízu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • čerstvý rybíz
  • těsto:
  • 2 vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g másla
  • žmolenka:
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 3 lžíce tuhého másla
  • 4 lžíce polohrubé mouky


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem ušleháme do světlé pěny. Pak za stálého šlehání přidáváme postupně mouku, ve které jsme rozmíchali kypřící prášek, změklé máslo a nakonec i vlažné mléko.

Uhněteme hladké těsto a rozložíme ho do máslem vymazané formy na koláč. Povrch těsta posypeme opraným rybízem.

V misce si z tuhého másla cukru a mouky připravíme sladkou žmolenku. Tou pak posypeme rybíz a v předehřáté troubě pečeme koláč přibližně 3/4 hodiny.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Rybízový koláč recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Rybízový koláč.
Nebo hledejte podobné podle části názvu rybízový koláč .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rybízový koláč


×