Sdílet:

Rybízový koláč recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí12 porcí

Rybízový koláč je vyloženě letní moučník. Sladká žmolenka tu krásně doplňuje svěží nakyslost čerstvého rybízu.
(celý recept)

Rybízový koláč je vyloženě letní moučník. Sladká žmolenka tu krásně doplňuje svěží nakyslost čerstvého rybízu....

Ingredience receptu

  • čerstvý rybíz
  • těsto:
  • 2 vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g másla
  • žmolenka:
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 3 lžíce tuhého másla
  • 4 lžíce polohrubé mouky


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem ušleháme do světlé pěny. Pak za stálého šlehání přidáváme postupně mouku, ve které jsme rozmíchali kypřící prášek, změklé máslo a nakonec i vlažné mléko.

Uhněteme hladké těsto a rozložíme ho do máslem vymazané formy na koláč. Povrch těsta posypeme opraným rybízem.

V misce si z tuhého másla cukru a mouky připravíme sladkou žmolenku. Tou pak posypeme rybíz a v předehřáté troubě pečeme koláč přibližně 3/4 hodiny.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Rybízový koláč recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Rybízový koláč.
Nebo hledejte podobné podle části názvu rybízový koláč .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rybízový koláč


×