Rybízový koláč s tvarohem recept
Rybízový koláč s tvarohem je rychlý moučník, jeho chuť je lehce nakyslá a velmi osvěžující. Můžeme použít i mražený rybíz, pokud nemáme čerstvý.
(celý recept)
Ingredience receptu
- těsto:
- 120 g másla
- 120 g cukru krupice
- 200 ml mléka
- 1 prášek do pečiva
- 2 vejce
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- 340 g polohrubé mouky
- náplň :
- 450 g tvarohu
- cukr dle chuti
- čerstvý červený rybíz nebo mražený rybíz
- drobenka :
- 3 lžíce tuhého másla
- 3 lžíce polohrubé mouky
- 3 lžíce cukru krupice
- moučkový cukr dle chuti
Způsob přípravy
Rybízový koláč s tvarohem je rychlý moučník, jeho chuť je lehce nakyslá a velmi osvěžující. Můžeme použít i mražený rybíz, pokud nemáme čerstvý. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Připravíme si formu na koláč a vymažeme ji máslem. Ve velké míse utřeme máslo s cukrem a vejci, přidáme mléko, prášek do pečiva, pudinkový prášek, polohrubou mouku a umícháme hladké těsto. Ve zvláštní misce rozšleháme tvaroh s trochou cukru. V jiné misce si rukama rozdrobíme máslo s polohrubou moukou a cukrem a připravíme sypkou drobenku.
Na vymazaný plech nalijeme těsto a na něj rozprostřeme ušlehaný tvaroh. Tvaroh posypeme omytými kuličkami červeného rybízu a úplně navrch rovnoměrně nasypeme drobenku. V předehřáté troubě koláč pečeme přibližně 25 minut. Po této době doprostřed zapíchneme párátko a pokud ho vytáhneme čisté, je koláč upečený. Po vychladnutí ho můžeme podávat. Podle chuti koláč můžeme před porcováním ještě posypat moučkovým cukrem. Zdroj fotografie: Facebook.com