Rybízový koláč s tvarohem recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí8 porcí

Rybízový koláč s tvarohem je rychlý moučník, jeho chuť je lehce nakyslá a velmi osvěžující. Můžeme použít i mražený rybíz, pokud nemáme čerstvý.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • těsto:
  • 120 g másla
  • 120 g cukru krupice
  • 200 ml mléka
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 340 g polohrubé mouky
  • náplň :
  • 450 g tvarohu
  • cukr dle chuti
  • čerstvý červený rybíz nebo mražený rybíz
  • drobenka :
  • 3 lžíce tuhého másla
  • 3 lžíce polohrubé mouky
  • 3 lžíce cukru krupice
  • moučkový cukr dle chuti


Způsob přípravy

Rybízový koláč s tvarohem je rychlý moučník, jeho chuť je lehce nakyslá a velmi osvěžující. Můžeme použít i mražený rybíz, pokud nemáme čerstvý. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Připravíme si formu na koláč a vymažeme ji máslem. Ve velké míse utřeme máslo s cukrem a vejci, přidáme mléko, prášek do pečiva, pudinkový prášek, polohrubou mouku a umícháme hladké těsto. Ve zvláštní misce rozšleháme tvaroh s trochou cukru. V jiné misce si rukama rozdrobíme máslo s polohrubou moukou a cukrem a připravíme sypkou drobenku.

Na vymazaný plech nalijeme těsto a na něj rozprostřeme ušlehaný tvaroh. Tvaroh posypeme omytými kuličkami červeného rybízu a úplně navrch rovnoměrně nasypeme drobenku. V předehřáté troubě koláč pečeme přibližně 25 minut. Po této době doprostřed zapíchneme párátko a pokud ho vytáhneme čisté, je koláč upečený. Po vychladnutí ho můžeme podávat. Podle chuti koláč můžeme před porcováním ještě posypat moučkovým cukrem. Zdroj fotografie: Facebook.com


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Rybízový koláč s tvarohem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Rybízový koláč s tvarohem.
Nebo hledejte podobné podle části názvu rybízový koláč tvarohem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rybízový koláč s tvarohem


×