Muffiny s červeným rybízem recept
Ovocné muffiny jsou snadný dezert, který můžete podávat ke kávě, jako snídani nebo svačinu. Červený rybíz dodá sladkému moučníku příjemnou kyselost a svěžest. Muffiny s rybízem jsou ideální letní dezert, protože čerstvého rybízu je všude dostatek. Když ovoce dobře zamrazíte, můžete si na muffinech s rybízem pochutnávat i v zimě.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 150 g změklého másla
- 120 g krupicového cukru
- 1 balení vanilkového cukru
- 120 g hladké mouky
- 3 vejce
- 200 g červeného rybízu
- nastrouhaná kůra z poloviny citronu
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- 100 g namletých mandlí
- špetka soli
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 180°C.
Rybíz umyjeme pod tekoucí vodou a pár stonků s kuličkami odložíme stranou pro pozdější zdobení. Ze zbytku rybízu otrháme kuličky.
Do mísy nakrájíme máslo, přidáme vejce, cukr, vanilkový cukr a mixérem nebo ručně je umícháme do hladké konzistence.
V jiné míse smísíme mouku, sůl, nastrouhanou kůru z citronu a prášek do pečiva. Sypkou směs budeme za stálého míchání postupně přisypávat k hladkému krému. Do těsta vmícháme nasekané mandle a nakonec i kuličky rybízu. Dáváme přitom pozor, abychom je nerozmačkali.
Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky, které naplníme do 2/3 těstem. Muffiny vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 25 minut. Hotové muffiny vytáhneme z trouby a necháme je vychladnout. Před podáváním košíčky ozdobíme moučkovým cukrem a odloženým rybízem.