Sdílet:

Rybíz ala brusinky recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí3 skleničky porce

Rybíz ala brusinky se skvěle hodí třeba ke svíčkové. Nebo k jiným masům, prostě všude tam, kde bychom použili naložené brusinky a zrovna je nemáme.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 0,5 kg červeného rybízu
  • 330 g cukru krupice
  • 120 ml octa
  • pár celých hřebíčků
  • kousek skořice
  • 200 ml vody


Způsob přípravy

Rybíz ala brusinky se skvěle hodí třeba ke svíčkové. Nebo k jiným masům, prostě všude tam, kde bychom použili naložené brusinky a zrovna je nemáme. Ve větším hrnci přivedeme k varu ocet se 120 ml vody, odstavíme ho z plotny a přisypeme otrhaný a dobře omytý rybíz. Promícháme ho s octovou vodou a hned vodu slijeme. Do kastrolu nasypeme scezený rybíz, přidáme zbytek vody, cukr, hřebíčky a kousek skořice.

Dobře vše zamícháme a povaříme asi 10 minut. Celé koření nyní vyndáme a rybíz plníme do vyvařených horkých sklenic. Uzavřeme je víčkem a necháme vychladnout dnem vzhůru. Rybíz ala brusinky uchováváme stejně jako zavařeniny, v chladnu a temnu.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Rybíz ala brusinky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Rybíz ala brusinky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu rybíz ala brusinky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rybíz ala brusinky

Kde najít informace



×