Rybíz ala brusinky recept
Rybíz ala brusinky se skvěle hodí třeba ke svíčkové. Nebo k jiným masům, prostě všude tam, kde bychom použili naložené brusinky a zrovna je nemáme.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 0,5 kg červeného rybízu
- 330 g cukru krupice
- 120 ml octa
- pár celých hřebíčků
- kousek skořice
- 200 ml vody
Způsob přípravy
Rybíz ala brusinky se skvěle hodí třeba ke svíčkové. Nebo k jiným masům, prostě všude tam, kde bychom použili naložené brusinky a zrovna je nemáme. Ve větším hrnci přivedeme k varu ocet se 120 ml vody, odstavíme ho z plotny a přisypeme otrhaný a dobře omytý rybíz. Promícháme ho s octovou vodou a hned vodu slijeme. Do kastrolu nasypeme scezený rybíz, přidáme zbytek vody, cukr, hřebíčky a kousek skořice.
Dobře vše zamícháme a povaříme asi 10 minut. Celé koření nyní vyndáme a rybíz plníme do vyvařených horkých sklenic. Uzavřeme je víčkem a necháme vychladnout dnem vzhůru. Rybíz ala brusinky uchováváme stejně jako zavařeniny, v chladnu a temnu.