Srnčí ragú recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření70 minPočet porcí4 porce

Zvěřina má svou specifickou vůni i chuť a před tepelnou přípravou je třeba, aby byla správně uzrálá. Pokud zvolíte kupované srnčí maso, nemusíte nic řešit, protože zde už se jedná o maso uzrálé. V ostatních případech je třeba nechat maso zrát v chladu, ideálně i s kůží. Ragú ze srnčího masa chutná skvěle s bramborovou kaší, bramborami či s knedlíky.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 kg předního srnčího masa
  • 3 lžíce nakrájené kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
  • 1 větší cibule
  • 5 kuliček černého pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • 1 bobkový list
  • 1 dcl červeného vína
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce šípkové nebo rybízové zavařeniny
  • šťáva i kůra z poloviny citronu
  • sůl
  • K naložení:
  • Jalovec
  • plátky cibule
  • Na jíšku:
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky


Způsob přípravy

Maso za pomoci ostrého nože odblaníme, uložíme ho do mísy, posypeme drceným nebo celým jalovcem, plátky cibule a necháme v lednici alespoň přes noc uležet.

Na másle osmahneme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli. Přidáme na kostky nakrájené maso, z něhož jsme jemně oprášili jalovec a osmahneme po všech stranách. Maso posolíme, přidáme koření, citronovou kůru i šťávu.

Maso dusíme nejprve ve vlastní šťávě, pak ho mírně podlijeme a dusíme doměkka. Když změkne, vyjmeme ho z pánve a šťávu zahustíme jíškou, tedy moukou opraženou na másle. Jíšku ve šťávě pečlivě rozmícháme, přidáme zavařeninu, víno a necháme asi 15 minut povařit. Zredukovanou omáčku procedíme, vrátíme do ji pánve, přidáme maso a vše 10 minut společně prohřejeme.

Ragú servírujeme s bramborem, kaší nebo knedlíkem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Srnčí ragú recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Srnčí ragú.
Nebo hledejte podobné podle části názvu srnčí ragú .
Hledat podobné recepty na internetu jako Srnčí ragú


×