Hovězí quesadilla se sýrem a guacamole recept
Kombinace mletého hovězího masa a sýra potěší hlavně vaše děti. Jednoduché jídlo na přípravu po kterém se jen zapráší. Místo mletého hovězího masa můžete použít také nadrobno nakrájenou zeleninu, mleté vepřové nebo krůtí. Můžete doplnit o lehký salátek pro doplnění vitamínů. Inspirujte se z některých našich receptů na saláty. Recept na Guacamole najdete také v našich receptech. Použijte jakýkoliv sýr co máte rádi čedar, eidam, mozzarellu, goudu...
(celý recept)
Ingredience receptu
- 450 g mletého hovězího masa
- 1 polévková lžíce rostlinného nebo olivového oleje
- 1 šálek najemno nakrájené cibule
- 3 polévkové lžíce rajčatové pasty
- 1 šálek nahrubo krájeného špenátu
- ½ lžičky utřeného česneku
- 1 čajová lžička chilli prášku
- 2 polévkové lžíce mletého čerstvého koriandru volitelné
- 4 lžičky másla
- 8 tortilla quesadilla
- 2 šálky strouhaného sýra např. čedaru ( použijte jakýkoliv máte doma)
- Kvalitní sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
- Na servírování:
- Guacamole, zakysaná smetana, salsa a na zakápnutí měsíček limetky
Způsob přípravy
Zahřejte velkou pánev na středně vysokou teplotu a hovězí maso restujte asi 5 minut. Lžící maso rozdělujeme, dokud není maso pořádně osmažené a drobivé. Maso přeceďte ať neplave ve šťávě a odložte ho na později. Šťávu z masa odložte také na později.
Znovu rozehřejte pánev a přidejte trochu oleje. Orestujte cibuli, osolte, opepřete a restujte dokud není cibulka do zlatova. Přidejte rajčatovou pastu, šťávu z masa, špenát, česnek a chilli a mícháme dokud špenát nezměkne a směs nebude dobře promíchaná. Přidejte hovězí maso a vše pořádně promíchejte. Celou směs dejte do mísy a zamíchejte čerstvý koriandr (podle chuti).
Nastrouhejte si sýr a nechte ho zatím bokem. Na rozpálené pánvi s plátkem másla osmažíme tortillu. Půlku tortilly zasypeme cca dvěmi čajovými lžícemi sýra a na sýr rozložte ⅛ masové směsi. Na druhou půlku nasypeme stejnou část sýra jako na tu první. Překlopte první polovinu quesadilly přes tu první a smažte zhruba dvě minuty dokud není spodek quesadilly dozlatova a sýr se začne roztékat. Quesadillu otočte na druhou stranu a proces osmažíme také z druhé strany, dokud nemáte quesadillu do zlatova osmaženou z obou stran.
Hotové guesadilly sejměte z pánve a nechte je odpočinout zhruba minutu než je nakrájíte na dva nebo tři trojúhelníky. Tento postup opakujte dokud nebudete mít hotové všechny quesadilly. Podáváme s guacamole, salsou, zakysanou smetanou a limetkou. Dobrou chuť !