Fazole na kyselo recept
Fazole na kyselo chutnají třeba s natvrdo uvařenými vejci nebo s opečenou kvalitní uzeninou. Nejčastěji v tomto receptu používáme bílé velké fazole.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 300 g sušených fazolí
- 1 cibule
- 200 ml kysané smetany
- 2 stroužky česneku
- špetka mořské soli
- špetka mletého černého pepře
- 3 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 1,5 l kuřecího vývaru
- šťáva z 1 citronu
Způsob přípravy
Fazole necháme přes noc namočené ve studené vodě. Druhý den vodu slijeme, fazole znovu propláchneme studenou vodou, zalijeme je masový vývarem a uvaříme do měkka.
Mezitím na másle orestujeme nakrájenou cibulku, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Do uvařených fazolí přidáme hotovou jíšku, jídlo okořeníme solí, pepřem, citronovou šťávou a utřeným česnekem. Asi 10 minut povaříme a nakonec do hotových fazolí na kyselo zamícháme kysanou smetanu.